Minisèrie

"Guernica sota les bombes", estrena a TV3

TV3 estrena aquest dissabte els dos capítols de minisèrie "Guernica sota les bombes". La coproducció, que compta amb la presència de l'actor català Marc Clotet, relata les històries personals dels habitants de Guernica durant el bombardeig que van patir el 26 d'abril del 1937 per la legió Cóndor.

Els dos capítols, que s'emetran seguits a les 21.55 i a les 23.05, expliquen històries entrecreuades de personatges reals i de ficció, però l'autèntic protagonista és el poble de Guernica i els seus habitants, bombardejats el 26 d'abril de 1937 per la legió Cóndor. TV3 emet la producció just el dia que es commemora el 77è aniversari de l'esdevemiment.

Els dos protagonistes principals són en Txato, un jove fill d'immigrants de classe obrera, i el seu millor amic, el Jesús Mari, que pertany a una tradicional família carlista. En Txato éstà enamorat de l'Amaia, però ella ha conegut l'Ángel (Marc Clotet), un jove seductor i cràpula. El bombardeig truncarà els plans de tots ells, traient el pitjor i el millor de cadascú.

Des del moment del bombardeig, Guernica ha passat a simbolitzar totes les poblacions civils que han estat massacrades per les guerres. No va ser la primera, ni l'última; però l'atzar, la presència fortuïta d'un destacat corresponsal de guerra i la situació política europea del moment van coincidir perquè fos així.

Aquesta és la història del bombardeig de Guernica i la de molts altres bombardejos indiscriminats a poblacions civils i sense defensa.

Coproduïda per TV3, aquesta minisèrie està dirigida per Luis Marías, que és també l'autor del guió, i interpretada per Egoitz Sánchez, en el paper de Txato; Lander Otaola, en el de Jesús Mari; Marc Clotet, en el d'Ángel, i Sara Casanovas, com a Amaia.          
Anar al contingut