Documental

Els bombardejos de Barcelona durant la Guerra Civil, a "Mirant al cel"

Entre el 16 i 18 de març de 1938, Barcelona va ser contínuament bombardejada. Milers de ciutadans van perdre casa seva i 1.300 persones van morir.

Aquest dissabte, a les 23.40, el canal 33 emet "Mirant al cel", una llargmetratge de ficció documental que rememora l'horror viscut durant els bombardejoss de 1938 a Barcelona durant la Guerra Civil.

Als anys trenta, les modernes tecnologies industrials aplicades a les guerres creen una nova situació: la destrucció massiva, instantània i indiscriminada, que afecta tant a civils com combatents. Barcelona va ser la primera gran ciutat bombardejada des de l'aire sistemàticament, després del tràgic bomberdeig de Gernika.

Entre el 16 i 18 de març de 1938, Barcelona va ser contínuament bombardejada, dia i nit durant tres dies; milers de ciutadans van perdre casa seva casa i 1.300 van morir (118 eren nens). Els sucessos, mirant més enllà del cas concret de Barcelona, van ser determinants per establir les bases de la fatídica II Guerra Mundial i els bombardejos de Dresde, Colònia, Londres, Hiroshima, Nagasaki....


Fitxa tècnica

Productora: Massa d'Or Produccions, Silverspace i Istituto Luce, 2008
Direcció: Jesús Garay
Guionistes: Montecarlo i Jesús Garay
Director fotografia: Bernat Bosh
Música: Fermin Muguruza
Intèrprets: Paolo Ferrari (Mario), Gabriela Flores (Maria), Manel Bronchud  (Manel), Albert Prat (Manel jove), Alessandro Morelli (Mario jove) i amb la col·laboració especial de Rosa Novell i Juan Goytisolo.
Anar al contingut