Sant Jordi

Acompanyem els periodistes i presentadors de TV3 a signar llibres

Quim Masferrer, Jaume Barberà, Martí Gironell... són alguns dels presentadors que hem seguit durant aquesta diada de Sant Jordi per conèixer de primera mà les anècdotes de la jornada. I com que és un dia tan particular, n'hi ha hagut moltes!

És el segon Sant Jordi per a Jaume Barberà. Aquest cop signa "9N 2014", una conversa amb Josep Maria Fonalleras en què s'acosta al procés sobiranista i denuncia amb dades la connivència dels mandataris amb els interessos dels poderosos. El director i presentador de "Retrats" ens explica que acaba de signar un exemplar per a un lector que havia nascut fora de Catalunya i que el volia dedicar als quatre amics que el van introduir en el catalanisme i dels quals, malauradament, dos ja han mort i no poden viure l'actual moment polític. La dedicatòria més "precoç" que ha signat ha estat per a un nen de 16 mesos i ens explica que "el pare de la criatura ha volgut que el nen quan fos més gran tingués aquest llibre".

Gaspar Hernàndez també té experiència en el tema de les signatures i per demostra-ho branda els tres bolígrafs que porta aquest any a la butxaca: "L'any que vaig publicar 'El silenci' em vaig quedar sense tinta al bolígraf i aquest any no em passarà!". El conductor de "L'ofici de viure" de Catalunya Ràdio signa la seva segona novel·la, "La terapeuta", i ens explica que aquest any s'ha fet un propòsit: "miraré als ulls de les persones que vénen perquè els signi el llibre. Hem de mirar més als ulls de les persones. És el que la terapeuta de la meva novel·la li recomana a l'actor que va a a la seva consulta. Que des de l'escenari miri als ulls dels espectadors".

Arcadi Alibés signa enguany la cinquena edició de "100 motius per córrer". Ens comenta que aquest any li sembla que la venda de llibres no va al mateix ritme que altres anys, potser per la crisi. Al seu costat trobem l'Ignasi Gaya, redactor de la secció de Cultura dels Informatius de TV3, que també presenta un llibre de temàtica esportiva: "Domingo Catalán: de 0 a 100" sobre el veterà atleta d'origen aragonès.

Ramon Gener viu el seu primer Sant Jordi amb "Si Beethoven pogués escoltar-me". El trobem davant la Virreina, a la llibreria del Tr3SC. Una llarga cua espera la seva signatura i ell ens explica que ho viu amb molta emoció i respecte: "Cada persona que ve és especial, és un món. Per a mi és un miracle". Li demanem quina melodia li posaria a la jornada: "Cap, el silenci, hi ha dies que s'ha de parar la música i escoltar altres coses, escoltar la gent".

Un altre signador de llibres debutant és en Quim Masferrer. "El foraster" més famós de Catalunya ha confessat que ha anat tot el dia "de bòlit", però ni així perdia el somriure. Alguns dels amics fets pels pobles de Catalunya li han tornat la visita, com el diaca de la Vall Fosca, que ha esperat religiosament el seu torn a la cua per aconseguir la dedicatòria del Quim.

Enric Calpena signa les versions en català i en castellà de "Memòria de sang". Amb ell parlem dels veïns que ha tingut durant la jornada: "He tingut sort! És com una comunitat de veïns ben avinguda. Al matí m'ho he passat molt bé amb la Loles León, que ha fet un llibre de cuina! Ella s'ho estava passant bomba". A primera hora de la tarda, Calpena compartia taula amb l'escriptor i cineasta David Trueba.

"El primer heroi" és la sisena novel·la de Martí Gironell i ja té molta experiència a fer sessions maratonianes de signatures. El trobem al mateix estand desbordat per la presència de Belén Esteban. Martí Gironell ens explica una de les anècdotes del dia: "he signat un dels exemplars per a una noia filla d'un arqueòleg que havia treballar al jaciment on s'ubica la seva obra". També ens comenta que li fa molta il·lusió seguir signant exemplars del seu primer gran èxit, "El pont dels jueus".
Anar al contingut