Aniversari

25 anys del "TN comarques"

L'informatiu comarcal celebra el seu 25è aniversari amb un especial des de Sant Jaume de Frontanyà, el poble amb menys població de Catalunya. Serà una edició especial, amb un repàs d'imatges i presentadors històrics d'aquest informatiu.

Aquest dijous, el "TN comarques" farà 25 anys que és en antena i ho celebrarà des del poble amb menys població de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà. Des d'allà, Mariona Bassa, explicarà com va ser el primer "TN comarques" i es podrà veure els quatre periodistes que van presentar el primer informatiu comarcal de TV3: Mariona Comellas (Barcelona), Xavier Bas (Tarragona), Josep Cabasés (Lleida) i Ramon Rovira (Girona).

Durant el "TN comarques" s'emetrà un reportatge de com és el dia a dia a les delegacions i de com es fa ara el "TN comarques" al nou plató de Sant Joan Despí i als platós de les delegacions de TV3. A més, també s'emetran imatges històriques de les redaccions de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida.

En aquest programa especial, l'equip del "TN comarques", també estarà en directe des de diferents punts de Catalunya per explicar els projectes de futur que han de ser realitat en els pròxims anys. Des de Lleida, es connectarà amb l'Albagés per parlar entre altres coses del futur embassament en aquesta població, del projecte del canal Segarra-Garrigues i de l'aspiració de la Seu Vella de Lleida de ser patrimoni mundial. Des de Girona, hi haurà connexió en directe amb els Pirineus del Ripollès per parlar del futur Parc Natural del Ter i del Freser, així com de projectes com el Bulli Foundation. Des de Tarragona, es farà un directe des de Salou per tractar, entre altres coses, dels projectes de Barcelona World o dels Jocs del Mediterrani de Tarragona. I des del barri de la Sagrera de Barcelona es podrà veure com estan les obres d'aquesta nova gran infraestructura de la capital catalana i es parlarà d'altres projectes de futur de les comarques de Barcelona.

A més, Jovita Ané, des de la Vall d'Aran; Sion Biorrun, des de Perpinyà, i Víctor Sorribas, des de les Terres de l'Ebre, apuntaran els temes que seran notícia els pròxims anys a les seves zones.

L'aniversari, també al 324.cat
Per commemorar l'aniversari  del "TN comarques", el 324.cat publicarà diferents vídeos especials. Així, es podrà conèixer com és el dia a dia de les delegacions de Girona, Tarragona, Lleida, els Pirineus i Terres de l'Ebre. També es publicaran entrevistes amb els primers presentadors del "TN comarques": Mariona Comellas, Ramon Rovira, Xavier Bas i Josep Cabasés. Així mateix, el 324.cat inclourà una selecció dels millors reportatges emesos pel "TN comarques" des de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona al llarg dels 25 anys d'història.

25 anys acostant la informació del territori
El "TN comarques" va néixer el 24 d'abril de 1989 amb quatre edicions simultànies i desconnectades corresponents a les quatre demarcacions catalanes. En aquells primers temps, Mariona Comellas presentava l'edició de Barcelona, Xavier Bas la de Tarragona, Ramon Rovira la de Girona i Josep Cabasés la de Lleida.

Per fer-ho possible, Televisió de Catalunya havia complementat els estudis centrals de Sant Joan Despí amb tres delegacions amb els seus corresponents platós i enllaços a Tarragona, Lleida i Girona, un creixement al qual se sumaria tres anys més tard, el 1991, una quarta delegació a la Vall d'Aran per emetre cada divendres una edició desconnectada en aranès, que s'ha ofert ininterrompudament des d'aleshores a càrrec de Jovita Ané.

En aquest temps, però, el format del "TN comarques" s'ha anat modificant i, en l'actualitat, una part de l'informatiu és comuna per a tot Catalunya i la resta s'emet en desconnexió per a cada una de les demarcacions, amb l'objectiu que tots els espectadors catalans coneguin cada dia tota la informació relativa a la seva demarcació i almenys una part de la informació procedent de la resta de comarques de Catalunya.

Actualment, Carolina Gili edita i presenta l'edició de Lleida, Isabel Pascual, la de Girona; Agustí Forné, la de Tarragona; Irma Pina, la de Barcelona; i Jovita Ané, els divendres, la de la Vall d'Aran. La conducció de la part comuna correspon a Mariona Bassa.
Anar al contingut