Infantil

Sant Jordi, al canal Super3

El Super3 convida els súpers a crear els seus propis contes centrats en el Biri Biri: el guanyador li podrà explicar personalment el seu conte al nadó extraterrestre! A més, el web del canal recull les novetats literàries infantils a "La Superllibreria de Sant Jordi".

El canal Super3 viu la festivitat de Sant Jordi d'una manera molt activa i amb l'objectiu de fomentar la imaginació i la creació literària entre els súpers. Entre les accions que s'han organitzat hi ha el concurs de relats "Supercontes del Biri Biri", un recull a la web super3.cat de les novetats literàries infantils i una edició específica de Sant Jordi del concurs "Superquè". A més, el programa "Una mà de contes" estrena cinc noves històries centrades en la figura de cinc escriptors catalans i l'espai informatiu "Info K" farà un programa especial des d'una escola.

Supercontes del Biri Biri
Des del 7 d'abril fins al 4 de maig, tots els súpers poden escriure el seu propi conte i enviar-lo a la web del Super3. La família del Super3 ha fet una crida als súpers perquè participin en aquest concurs literari i els convida a escriure un conte amb el Biri Biri com a protagonista, el nadó extraterrestre que visita la casa del Super3 els dies de lluna plena.

Els participants poden entrar a la web super3.cat i triar entre diferents escenaris on situar l'acció del conte. A partir de l'escenari escollit, el súper haurà d'imaginar i escriure una història breu, tal com farà el personatge de la Lila i la resta de membres de la família dins la casa del Super3 en els gags d'humor que es podran veure pel canal Super3 i a super3.cat. L'objectiu dels membres de la família és aconseguir que s'adormi el Biri Biri explicant-li un conte, però no se'n surten i per això han demanat ajuda als súpers.

El Super3 repartirà molts premis entre els guanyadors i finalistes, com una estada a Andorra i un lot de llibres. A més, el súper guanyador del primer premi podrà explicar personalment el seu conte al Biri Biri a la casa del Super3.

"Info K"
El 23 d'abril, diada de Sant Jordi, l'espai "Info K" oferirà una edició especial del programa, més llarga de l'habitual i dedicada exclusivament a la celebració de la diada de Sant Jordi. L'escenari d'aquest monogràfic serà l'Escola Thau de Barcelona. Es podran veure reportatges sobre roses i llibres i es copsarà l'ambient que hi ha a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. A més, el programa comptarà amb la participació del científic Dani Jiménez i del Mago Popi, i els CyBee, acompanyats per un grup de nens i nenes, cantaran poemes de Joana Raspall.

"MIC"
Amb motiu de Sant Jordi, el programa "MIC" oferirà als més petits una programació especial, en què els contes i els llibres seran protagonistes. En les històries que s'estrenen aquests dies, es podrà veure en Cincsegons mirant un conte amb el Cargol, el Mic descobrirà que el seu llibre té un forat misteriós i tots junts buscaran el silenci per explicar un conte.

"Una mà de contes"
Coincidint amb la setmana de Sant Jordi, el programa "Una mà de contes" estrena cinc noves històries sobre escriptores i escriptors catalans. Es tracta de cinc biografies convertides en contes a partir d'anècdotes documentades pels mateixos autors i l'equip del programa i sempre relacionades amb les seves primeres experiències amb la lectura. És una petita història de la literatura infantil a Catalunya des de la postguerra fins als nostres dies.

Aquestes cinc noves històries són "Teresa Duran i els contes a la platja" (22 d'abril), "Joana Raspall. Un regal de paraules" (23 d'abril), "Joaquim Carbó i el primer conte" (24 d'abril), "Jordi Puntí i companyia" (25 d'abril) i "Maite Carranza. La lleona devora llibres" (28 d'abril).

Concurs Superquè
Els súpers podran aconseguir un lot de llibres si encerten la pregunta del "Superquè" de Sant Jordi. En total, es regalaran 50 lots de 9 llibres cada un. Només cal entrar a la web super3.cat per participar-hi.

Llibreria de Sant Jordi
La web del Super3, super3.cat, ha preparat una selecció de novetats editorials per fomentar la lectura entre els súpers. La "Superllibreria de Sant Jordi" és un aparador virtual que recull les novetats literàries infantils més interessants, ordenades per edats, i que té una gran acollida entre els súpers.

Per tal d'orientar tant els súpers com els seus pares, els llibres que apareixen a la "Superllibreria de Sant Jordi" es distribueixen en 5 prestatgeries, en funció de l'edat de lectura recomanada (+ de 3 anys, +de 5 anys, +de 8 anys, +de 10 anys i +de 13 anys).

Gràcies a la presentació interactiva d'aquesta llibreria virtual, quan es clica sobre una portada, el llibre s'obre i s'hi pot consultar el títol, els autors del text i de les il·lustracions i veure'n una sinopsi breu. També s'informa d'altres característiques del llibre, com si ve acompanyat d'un DVD, si hi ha desplegables, si està escrit en lletra majúscula o de pal, si té botons que reprodueixen sons, llenguatge de signes en català...

La "Superllibreria de Sant Jordi" de super3.cat presenta una tria de més de 100 novetats literàries. La pàgina es podrà consultar fins al dia 4 de maig a super3.cat/stjordi.
Anar al contingut