Gran resposta dels espectadors

La participació via Whatsapp entra amb força a la televisió

El programa "Zona zàping" rep a través de Whatsapp més de 4.000 missatges amb imatges dels espectadors sobre la final de la Copa del Rei a València, en resposta a la primera acció de participació d'aquestes característiques que es fa a la televisió.

El divendres 11 d'abril el programa "Zona zàping" va anunciar que posava a disposició dels espectadors un número de telèfon perquè enviessin vídeos de com vivien o es preparaven per a la final de la Copa del Rei en una acció que comptava amb el suport de Whatsapp.

L'objectiu era farcir de "píndoles" o vídeos curts, la programació especial de TV3 i Esport3 prèvia i posterior al partit. La crida va obtenir, gairebé d'immediat, una gran resposta. El gruix dels gairebé 4.000 missatges rebuts van arribar el mateix dia del partit i pràcticament la meitat, 1.700, en les quatre hores prèvies a l'inici de la final.La resta es van enviar durant i al final del partit. Lògicament la derrota blaugrana va frenar un volum de participació que hauria estat molt més gran en cas d'un resultat de signe diferent.
 
Els responsables del programa "Zona zaping", impulsors de l'experiència, consideren que ha estat tot un èxit i que Whatsapp és una eina per tenir en compte per a pròximes accions en què sigui adient la col·laboració dels espectadors, ja que garanteix immediatesa i una participació senzilla per als usuaris.
Anar al contingut