Catalans al món

"Afers exteriors" viatja als Estats Units

L'"Afers exteriors " torna als Estats Units per conèixer els principis que van inspirar la independència i la Constitució. Miquel Calçada entrevista Noam Chomsky, Carles Boix, Jordi Graupera i Xavier Sala i Martín.

En aquest capítol d'"Afers exteriors " s'explicarà quins són els principis que van inspirar la independència i la Constitució dels Estats Units  i es comprovarà què se n'ha fet de la llibertat després de l'11-S.

A Boston, Carles Boix, professor de la Universitat de Princeton, aportarà detalls del naixement dels Estats Units i del sentit de llibertat que inclou. Diu la Constitució americana que s'està cridat a ser lliures i a intentar ser feliços per ser allò que volem ser.

Marayca López Ferrer, criminòloga, explicarà en què consisteix la seva feina de crear i dissenyar presons. Està convençuda que la gent pot canviar i que tothom es mereix una segona oportunitat. Amb la Marayca visitaran un centre de menors d'entre 13 i 18 anys.

A Washington, Miquel Calçada quedarà amb el periodista Jordi Graupera davant les portes del "The Washington Post", un diari que ara fa 40 anys va fer el que li pertocava: dir la veritat. Va descobrir el "cas Watergate". El periodista acompanyarà Xavier Sala i Martín al supermercat, on explicarà per què els Estats Units són una terra d'oportunitats.

A Boston parlarà amb Noam Chomsky, doctor en lingüística del MIT, i aprofitarà l'ocasió per demanar-li el seu parer sobre el soldat Bradley Manning.
Anar al contingut