Històries nocturnes

"De nit" mostra la vida entre la posta i la sortida del sol

"De nit" és un viatge entre la posta i la sortida del sol. De 6 de la tarda a 6 del matí, el rellotge marca el curs i els canvis de les històries.

Aquest dissabte 19 d'abril, a les 00.50, el canal 33 emet el reportatge "De nit" ("Acquainted with the night") de Michael McNamara. Es tracta d'un documental que mostra històries que succeeixen en 12 hores, des que el sol es pon fins que torna a sortir.

19.00: Un biòleg ens condueix fins a l'entrada d'una cova en què 20 milions de ratpenats famolencs surten de caça a prop d'Austin, a Texas.

21.00: Voluntaris de l'organització conservacionista Audubon monitoritzen bandades d'ocells migratoris atrets pels potents focus del "Tribute in Lights", homenatge a les víctimes de l'11-S a Nova York.

1.00: Treballadors del torn de nit d'una planta nuclear fan servir unes ulleres especials per evitar la fatiga i esmorteir el risc d'errors fatals.

2.00: Un solitari "conservacionista dels cels nocturns" mesura la contaminació lumínica al desert d'Utah.

3.00: Un grup de turistes japonesos es reuneixen en un llac glaçat als afores de Yellowknife (Canadà), on, a una temperatura de -41º C poden contemplar les més espectaculars aurores boreals.

"De nit" ens mostra històries, costums i rituals, que passen al bell mig de la nit, des de la perspectiva de científics, biòlegs, treballadors, conductors de camió, artistes, policies i delinqüents... de tots aquells la vida i el treball dels quals estan relacionats amb la nit.

En el rerefons, una recerca cinematogràfica que és a la vegada mediambiental, biològica i sociològica. Què passa realment en una ciutat "que no dorm mai"? Quin són els efectes de la contaminació lumínica, sobre el món natural, sobre la salut i el comportament humans i sobre el futur del planeta? Què ens atreu i què ens espanta quan es fa fosc? A partir d'aquestes històries que passen a Grècia, a França, al Marroc, al Nepal, als Estats Units, al Canadà i a Mèxic, establirem un lligam ben especial amb tot allò que passa "De nit".

"De nit" s'inspira en un llibre multipremiat i d'idèntic títol en anglès que el documental: "Acquainted with the Night", escrit per Christopher Dewdney.

Escrit i dirigit per Michael McNamara i produït per Judy Holm per a Markham Street Films.
Anar al contingut