Documentals

"Assassinat un matí de diumenge", a "Grans documentals 33"

Un documental espectacular narrat com un "thriller" que ens mostra de primera mà com funciona un procés
judicial als Estats Units.

Aquest diumenge, 20 d'abril, a les 22.50, "Grans documentals 33" ofereix "Assassinat un matí de diumenge", dirigit per Jean-Xavier de Lestrade.

Un documental espectacular narrat com un "thriller" que ens mostra de primera mà com funciona un procés judicial als Estats Units. L'espectador serà el principal testimoni de la història d'un fals culpable. Un relat ple de prejudicis que qüestiona els criteris de la justícia nord-americana i és crític amb l'abús del poder, que ha donat la volta al món i que, avui, segueix tenint vigència plena.

El 7 de maig del 2000, a l'estacionament d'un hotel Ramada Inn a Jacksonville, Florida, Mary Ann Stephens, de 65 anys, rep un tret al cap davant els ulls del seu marit. Noranta minuts després, Brenton Butler, un noi de 15 anys, és detingut. Ho té tot en contra: ha estat identificat per l'únic testimoni, el Sr Stephens, i ha signat una confessió.

Per als investigadors i per als mitjans de comunicació que cobreixen la història, es tracta només d'un altre dels centenars de casos de joves marginals que llancen les seves vides per la borda amb un acte criminal.

Però quan el cas arriba a les mans de la defensa, del carismàtic advocat Patrick Mac Guiness, la història deixa de ser tan comuna i agafa un altre caire. El jove proclama la seva innocència. Té blaus a la cara i al tòrax. El Brenton diu que els detectius el van colpejar i el van obligar a signar una confessió. I el que més li va pegar és un tal Glover, fill de Nat Glover, el xèrif de Jacksonville.

Tothom, la policia, els mitjans de comunicació i l'opinió pública, estan a punt per condemnar Brenton Butler, però l'advocat defensor Mac Guiness comença una contundent batalla per restablir els drets del seu client i assenyalar amb el dit acusador aquells que ell considera que són els veritables culpables: els policies que van detenir el seu client.
Anar al contingut