Coproducció de TV3

"138 segons. L'enigma Gironès", seleccionat al 5è BCN Sports Film

El magnífic documental dirigit per Josep López Lloret sobre la desconcertant vida del boxejador català Josep Gironès, "el Crack de Gràcia", ha entrat en la selecció oficial del 5è Barcelona Sports Film, que tindrà lloc entre els dies 7 i el 10 de maig. L'Auditori Petit del Museu Olímpic n'acollirà la projecció.

El 5è BCN Sports Film ha inclòs el documental "138 segons. L'enigma Gironès", coproduït  per Evohé Films, La Media Luna Producciones (Mèxic) i Televisió de Catalunya, en la seva secció oficial.
 
Josep Gironès va ser un mite mundial de boxa dels anys vint i trenta del segle XX, campió d'Europa i conegut com El Rei del Knockout", El Bulldog o El Crack de Gràcia. La seva carrera va ser meteòrica, no tenia rival a tot Europa, però va desaparèixer del ring misteriosament per convertir-se, temps després, en escorta del president de la Generalitat de Catalunya en la Segona República, Lluís Companys. En acabar la Guerra Civil Espanyola, va fugir a Mèxic i va deixar dona i filla acusat de torturador. Mentre era a l'exili es va provar la seva innocència, però no va tornar mai. Anys després i en democràcia, només una placa a casa seva recorda on va néixer. Què el va dur a retirar-se de sobte? Per què va fugir a Mèxic? Per què només els més grans recorden els seus enfrontaments amb el gran rival nord-americà Freddie Miller?
 
"138 segons. L'enigma Gironès" s'apropa a aquestes incògnites, una història de noms propis i alhora universal. El guió vertebra la història en diferents línies temporals per construir la desconcertant vida de Gironès. Reporters o aficionats a la boxa i familiars entrellacen els fils d'una biografia que va molt més enllà de l'esport, per situar-nos en la dimensió humana de Gironès: com construeix la seva vida, com afronta els seus èxits i les seves derrotes, quins vincles crea i manté al llarg del temps i quin rastre deixa quan ja ha mort. Una delícia de documental que no us deixarà moure's del seient fins a l'última imatge.
 
El documental es va estrenar a la secció Xtra del Docs Barcelona el maig del 2013 i una setmana després el va emetre el programa "El documental", concretament, el dia 6 de juny, al 33.
 
Fitxa tècnica:
Direcció: Joan Lopez Lloret
Guió: Javier Barreiro Cavestany i Joan Lopez Lloret
Realització: Joan Lopez Lloret
Productor: Pío Vernis
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Ruth Llòria Casanovas
Director fotografia: Joan Lopez Lloret
Muntatge: Meri Collazos Solà
So: Amanda Villavieja i Mauricio Santos
Música: Toti Soler
Grafisme: Gerard Morrón
Veu en off: Rafael Mendoza, Òscar Andreu, Àngel Messeguer
Espanya, 2012
Una producció d'Evohé Films, S.L. en coproducció amb de Catalunya, S.A. i La media Luna Producciones, S.A. de C.V. (Mèxic), amb la col·laboració de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya) i el suport del programa Media de la Unió Europea.
 
"138 segons. L'enigma Gironès" al TV3alacarta
 
Tràiler de "138 segons. L'enigma Gironès"
Anar al contingut