Documental

"100 anys de l'Institut del Teatre"

Un documental que repassa la història de la institució des d'un punt de vista docent, polític i històric.

Aquest dilluns, 21 d'abril, a les 23.40, el canal 33 recupera "Els primers 100 anys de l'Institut del Teatre", un documental dirigit per Xavier Manich i produït per Interior Noche, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'ICEC.

El documental repassa la història de la institució des d'un punt de vista docent, polític i històric, amb entrevistes a una cinquantena de professionals de l'escena: directors, exdirectors, professors, exprofessors, alumnes, exalumnes, escenògrafs, ballarins i actors, que expliquen les seves vivències a l'Institut del Teatre.

El treball també recull el moment actual que viu l'Institut del Teatre a partir de la mirada del nou alumnat i els nous reptes d'interpretació, dansa i escenografia que se'ls presenten amb la incorporació de les noves tecnologies.

Alguns dels testimonis que apareixen al documental:

Actors
Abel Folk - Montserrat Carulla - Assumpció Balaguer - Joan Pera - Lloll Bertran - Mercè Sampietro - Sergi Mateu - Juanjo Puigcorbé - Montse Guallar - Tricicle - Vol-Ras - Joan Font (Comediants) - Sílvia Bel - Carme Elias - Toni Albà - Joel Joan - Emma Vilarasau - Ferran Rañé, etc.

Directors
Lluís Pasqual - Xavier Albertí - Pere Planella - Hermann Bonnín - Mercè Managuerra

Escenògrafs
Iago Pericot - Quim Roy - Ramon Ibars

Dramaturgs
Jordi Coca - Guillem-Jordi Graells

Ballarins
Barbara Kasprovich - Anna Maleras - Avel·lina Argüelles - Guillermina Coll
Anar al contingut