Coproduccions de TV3

"Terra nostra" i "Dalí, emperador de l'acció", seleccionats pel FIC-CAT

"Terra nostra" i "Dalí, emperador de l'acció", documentals coproduïts per Televisió de Catalunya, han estat seleccionats en la 7a edició del Festival Internacional de Cinema en Català, dins de la categoria de Documentals, i optaran als premis del Jurat i del Públic. El segon, optarà també a la millor producció de les comarques tarragonines. TV3 és mitjà col·laborador del FIC-CAT.

La 7a edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya (FIC-CAT) ha seleccionat dos documentals coproduïts per Televisió de Catalunya, "Terra nostra" i "Dalí, l'emperador de l'acció", dins de la categoria de Documentals.
 
"Terra nostra"
 
Dirigit per Marc Beneria Surkin i coproduït per Atclan Production i TV3, "Terra Nostra" és un retrat de la vida tradicional del Pirineu ribagorçà i fa el seguiment d'una dotzena de personatges ¿pastors, pagesos, joves- al llarg del cicle d'un any. Són personatges que parlen de la duresa i de la saviesa del passat, de la importància de la naturalesa i de l'amenaça de la crisi econòmica i ambiental. La roda del temps és imparable, i enmig d'un món en transformació, tenen la necessitat de conèixer d'on vénen per saber on van.
 
Marc Beneria Surkin, director
 
Criat entre Nova York i la Vall de Boí, té un màster en direcció de cinema de l'American Film Institute (AFI) a Los Àngeles, on va realitzar el seu primer curtmetratge, "King Returns". Les seves pel·lícules han estat exhibides internacionalment en festivals i televisió, i ha guanyat diversos premis. L'any 2005 va fundar la productora Atclan Productions, que va produir el migmetratge dramàtic "Asesinado por el cielo" (2009). Actualment treballa en els documentals "La passió d'Andrei", sobre el cineasta rus Andrei Tarkovski, i "L'aranya cubista", sobre l'artista alemanya Edith Schaar.
 
 
"Dalí, emperador de l'acció"
 
Salvador Dalí va visitar la ciutat de Tarragona el 17 d'agost de 1973, convidat pel consistori, per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. A partir d'aquest fet, el documental, coproduït per Juandesafinado Produccions, Televisió de Catalunya i l'Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili i dirigit per Carles Pitarch i Maria Puig, s'endinsa en un aspecte de l'obra de Dalí encara poc conegut, el ''performer'' vinculat a l'art més modern i efímer. Un fet local que es converteix en universal gràcies a la figura del pintor empordanès i que és explorat i analitzat sobre la base de diversos materials: pel·lícules amateurs d'aquell dia, gravacions d'àudio, fotografies i sobretot la veu dels testimonis i experts que permeten conèixer més l'artista i saber com es veia l'art més avantguardista en una capital de província sota el règim franquista.
 
Anar al contingut