La diada dels llibres

"Els més llegits", l'especial de la diada de Sant Jordi a TV3

A les 18.50 s'emetrà el programa especial "Els més llegits", presentat per Toni Puntí i també des del plató de plaça Catalunya, acostarà a l'espectador l'ambient d'aquesta jornada plena de roses i llibres per posar-hi el punt més cultural.

"Els més llegits", l'especial de Sant Jordi, comptarà amb la presència d'un dels poetes catalans vius més llegits, més reconeguts i més savis: Joan Margarit, que estarà acompanyat de Josep Puigbò, director del programa "(S)avis" del qual s'acaba de fer un llibre amb les primeres tretze entrevistes, una de les quals a Joan Margarit precisament.

Es connectarà amb Bibiana Ballbè, presentadora del "Caràcter" al 33, des de la Rambla i explicarà com és la Fira Internacional de l'Edició, Arts Libris, que arriba a la cinquena edició i que està ubicada a l'Arts Santa Mònica. En aquesta edició l'Arts Libris se centra en la música i en l'edició de llibres, discos i objectes editorials vinculats amb la música. Per aquest motiu hi ha, a més d'un centenar d'editors de llibres d'artista, fotografia i disseny, gairebé una vintena de concerts.

Aquella mateixa tarda se sabran quins són els llibres més venuts en la jornada de Sant Jordi i per això en el programa s'ha convidat el crític literari Ricard Ruiz Garzón, els representants de la nova llibreria La Impossible i d'una amb llarga trajectòria com Laie, així com el director del "Via llibre", Jaume Clèries, perquè facin balanç dels llibres, de la jornada i del sector. "Via llibre" està a punt d'arribar als 100 programes d'emissió.

Per acabar es farà un homenatge al poeta Joan Vinyoli amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement. Hi seran la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, el comissari de l'Any Vinyoli, Jordi Llavina, i el fill del poeta, Albert Vinyoli.

Aquest especial "Els més llegits" donarà pas al programa "Espai Terra" de Tomàs Molina, que s'emet des del mateix lloc a la Plaça de Catalunya.

La presentació d'"Els més llegits" anirà a càrrec de Toni Puntí, la producció de Mertxe Larumbe, la realització és de l'Àngel Leiro i la direcció és de Lluís Cuevas. En el programa es comptarà amb la col·laboració dels programes del 33 "Via llibre", "Ànima" i "Caràcter" en la producció dels continguts del programa.
Anar al contingut