Entrevista

Les millors frases d'Andreu Palou, a "Retrats"

"La nutrició s'hauria d'ensenyar a les escoles, però no s'explica, sempre s'oblida del pla de formació". Aquesta és una de les reflexions d'Andreu Palou al programa.

Andreu Palou és catedràtic en Bioquímica i Biologia Molecular, premi DuPont de la Ciència 2013 i tota una eminència en seguretat alimentària, tant en l'àmbit estatal com europeu. Aquest dimecres ha estat el protagonista de "Retrats".

Aquestes són algunes de les seves frases al programa:

- "Els aliments que consumim a Europa tenen un nivell de seguretat molt elevat."

- "El sistema europeu de seguretat alimentària és molt transparent."

- "L'alimentació és la responsable d'una tercera part de tots els nostres problemes de salut."

- "L'obesitat és el principal problema nutricional en els països desenvolupats."

- "No hi ha prou espai per produir suficients aliments amb una agricultura que no es beneficiï de tots els avenços que hem aconseguit al llarg d'aquests darrers anys. És incompatible, seria antiecològic, perquè hauríem d'ocupar una quantitat d'espai que no ens ho podem permetre."

- "L'envelliment és un procés de desgast, d'erosió de les nostres estructures i de les nostres funcions. I a mesura que coneguem com funcionen i com les podem cuidar més, jo crec que podrem viure bastant més: de fet, ja hi ha gent que ha viscut 120 anys."

- "Hi ha dos grans problemes en l'alimentació del món, que són la fam i l'obesitat: hi ha 850 milions de persones que pateixen malnutrició i 500 milions de persones que són clínicament obeses. Aquestes dues dades sumades suposen la meitat de la població mundial."

- "La nutrició s'hauria d'ensenyar a les escoles, però no s'explica, sempre s'oblida del pla de formació. S'actualitza la geografia, s'actualitzen totes les matèries, però la nutrició, que és tan essencial per a la vida, no s'ensenya, i jo crec que aquest és el problema".

El vídeo del programa sencer:
Anar al contingut