Jornades Digital 4C

La CCMA organitza un hackathon de 24 hores

Dins de les jornades Digital 4C, Martí Patxot, director de Mitjans Digitals de la CCMA, ha presentat el Hackathon CCMA. Un projecte impulsat i organitzat per l'àrea de Mitjans Digitals de la CCMA i el Departament de Cultura amb el suport del festival Sónar+D.

Els dies 2 i 3 de maig, a l'Arts Santa Mònica es farà el Hackaton CCMA, una jornada de 24 hores sense interrupció dedicades al desenvolupament de projectes interactius, que vinculin els dispositius mòbils amb la TV connectada, i que compta amb la col·laboració de Samsung, Abertis, Telecom, Civolution, Tuitele i MediaData TV.

Martí Patxot, director de Mitjans Digitals de la CCMA, ha presentat el "hackathon". Mira el vídeo:





La participació al Hackathon CCMA està oberta a tothom que vulgui i s'hi podran inscriure fins a un màxim de 20 equips de 2 a 5 persones.
Es recomana que els equips estiguin formats per persones de diferents perfils professionals: desenvolupadors, dissenyadors, periodistes, guionistes, gent de comunicació audiovisual i màrqueting digital.

Els equips participants hauran de portar a l'esdeveniment els ordinadors i els mòbils que necessitin per dur a terme els seus projectes.
L'organització del Hackathon facilitarà la connexió Wifi, punts de connexió elèctrica, taules, cadires, alguns televisors connectats per fer proves i el càtering.

Les empreses col·laboradores aportaran també diversos elements tècnics, entorns de desenvolupament, APIs, SDKs i bases de dades perquè els participants puguin utilitzar-los en els seus projectes i crear alguna eina capaç d'explorar les possibilitats de la televisió interactiva i multipantalla.

A falta de concretar els horaris, l'estructura del Hackathon CCMA serà aproximadament aquest
Dia 1: Divendres 2 de maig
Presentació i explicació del funcionament Hackathon
Sessions d'introducció a les eines i tecnologies de les empreses col·laboradores.
Inici desenvolupament
Torn de consultes a professionals de TV3
Desenvolupament

Dia 2: Dissabte 3 de maig
Desenvolupament
Pitching de presentació dels projectes
Deliberació del jurat
Entrega de premis

Per inscriure's es pot fer a partir de la pàgina web del Digital 4C o bé a través de la pàgina de Facebook Digital 4C, abans del 30 de març.
L'organització farà una selecció de les candidatures dels equips presentats i durant la primera quinzena d'abril es contactarà amb tots els equips inscrits per confirmar si han estat seleccionats o no per participar al Hackathon CCMA.

Els premis que podran guanyar els equips  seran diversos:
Premi al millor projecte
Premis especials
Millor projecte basat en l'entorn Smart TV (SAMSUNG)
Un televisor Smart TV SAMSUNG
Millor projecte basat en l'entorn HbbTV (ABERTIS)
Un set-top-box HD HbbTV per a cada membre de l'equip.
Sonar+D


Els equips guanyadors presentaran els seus projectes al Sonar+D.
El que es busca són essencialment idees innovadores i factibles, la integració de l'entorn mòbil amb l'entorn de la TV connectada, utilitat i viabilitat de la proposta, qualitat en la conceptualització i definició i ús de determinades tecnologies i dades facilitades pels organitzadors i les empreses col·laboradores del Hackathon CCMA.
Anar al contingut