Aniversari

20 anys de "Poble Nou"

El 10 de gener de 1994, TV3 feia una gran aposta i estrenava la seva primera telenovel·la de producció pròpia, "Poble Nou". La sèrie va suposar l'inici d'una llarga trajectòria d'èxits a les sobretaules de la cadena, que no ha deixat mai de liderar aquesta franja.

Televisió de Catalunya va apostar l'hivern de 1994 per una telenovel·la de producció pròpia, la primera de la cadena. Així naixia "Poblenou", una producció dirigida per Joan Bas i Jaume Banacolocha, amb guions originals de l'escriptor Josep Maria Benet i Jornet. Protagonitzada per Miquel Cors, Margarida Minguillón, Lola Lizaran, Jordi Boixaderas, Joel Joan i Quim Gutiérrez, es va estrenar el 10 de gener de 1994 i de seguida va captivar els espectadors i es va convertir en un èxit a les sobretaules de TV3. La sèrie ha estat un dels pocs casos en què un programa ha fet créixer el consum televisiu en la seva franja. A partir d'aquest moment TV3 ha estat líder d'audiència en totes les telenovel·les posteriors.

La sèrie té com a escenari el barri barcelonès del Poblenou. L'eix argumental parteix de l'Antònio i la Rosa, i dels seus tres fills. La família vivia al centre de la ciutat, però gràcies a una Primitiva es traslladen a viure a la Vil·la Olímpica. L'Antònio té una tia, la Victòria, que viu al barri del Poblenou i té una bodega. L'Antònio es queda la bodega i hi obre un supermercat.

Després de "Poble Nou" van venir sèries com "Secrets de família", ambientada a Girona; "Nissaga de Poder", amb la poderosa família Montsolís; "Laberint d'ombres", amb l'enfrontament entre els Aymerich i els Pedrós; "El cor de la ciutat", la més llarga fins ara, o l'actual "La Riera", amb dades d'audiència del 25% de quota mitjana i gairebé mig milió d'espectadors.


Fitxa de "Poble Nou"
Direcció: Jordi Frades
Producció executiva: Joan Bas i Jaume Banacolocha
Guió: Josep Maria Benet i Jornet

Intèrprets: Miquel Cors (Antoni), Margarida Minguillón (Rosa), Lola Lizaran (Victòria), Joel Joan (Ferran), Gemma Brió (Anna), Quim Gutiérrez (Martí), M. Jesús Lleonard (Emília), Roger Pera (Marc), Alfred Luchetti (Andreu), Enric Arredondo (Ricard)
Anar al contingut