Documental

"Sala 33" celebra els quaranta anys de Comediants, amb "Comediants, amb el sol a la maleta"

Àlex Gorina presenta i comenta el documental amb Joan Font, director de Comediants.

"Comediants, amb el sol a la maleta" (2013) és un documental dirigit per Hèctor Muniente i Elisenda Dalmau, realitzat en col·laboració estreta amb la companyia teatral que ha posat en escena espectacles tan memorables com "Non plus plis" (1972), "Catacroc" (1973), "El llibre de les bèsties" (1996) o la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. 
 
A partir d'un conte de caire fantàstic, la pel·lícula explica les aventures del meravellós viatge que fa segles va emprendre un petit joglar a la recerca del sol. Un conte simbòlic que s'il·lustra recuperant tècniques ancestrals del teatre clàssic: ombres xineses, titelles, màscares... i també animacions. Tot plegat, amb el llenguatge característic de Comediants, que n'ha fet una de les companyies de teatre catalanes de més ressò arreu del món.
 
Àlex Gorina es desplaça a Canet de Mar, on hi ha La Vinya, la immensa cúpula que serveix d'espai de creació i de taller a Comediants, per parlar amb el director del grup: Joan Font. Junts repassen l'experiència de resumir quaranta anys de trajectòria en una pel·lícula de noranta minuts i recorden moments especials, com la trobada de la companyia als estudis de Cinecittà de Roma, amb Federico Fellini, una de les influències de Comediants.

Dijous, 7 de setembre, "Comediants, amb el sol a la maleta", a les 22.35, a "Sala 33".
Anar al contingut