Èxit sense precedents

"Polseres vermelles" ja és disc de platí

El CD que recull les millors cançons de la sèrie ja ha venut 40.000 còpies, un èxit sense precedents per a TV3. Inclou temes d'Andreu Rifé, Gossos, Beth, Lax'n'Busto...

El disc, editat per Música Global Discogràfica, ha arribat a 40.000 còpies venudes i ja és Disc de Platí, un èxit sense precedents per a Televisió de Catalunya més enllà dels habituals rècords de venda anual del disc de "La Marató de TV3".
 
El guardó ha estat concedit aquest matí per Salvador Cufí, president de l'empresa discogràfica, al director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, que ha manifestat que el Disc de Platí "demostra que Televisió de Catalunya té la capacitat de produir continguts que tenen un gran èxit més enllà de la pantalla i de fer-ho en col·laboració amb la indústria cultural d'aquest país, al costat dels nostres creadors i dels editors musicals. TV3 té la capacitat, i avui és palesa, de generar també un paisatge i un escenari musical propi, català".
 
El director de TVC ha afegit que "la música de "Polseres vermelles" és un element inherent, indissoluble del guió, dels seus valors i la seva sensibilitat, que embolcalla sentiments, ambients, emocions. És un treball magnífic d'Arnau Bataller en la banda sonora, enregistrada amb l'Orquestra Simfònica, al Gran Teatre del Liceu i una gran selecció de cançons. Aquesta música l'estem exportant en català a cadenes espanyoles i també a la resta del món. No podia desvincular-se de la sèrie, s'emetés on s'emetés i en l'idioma que fos, per això no hem permès retocar la banda sonora, perquè creiem que aquest llaç forma part del seu èxit i que és universal".
 
El tema principal del CD que recull les millors cançons de la segona temporada de "Polseres vermelles" i que ara ha guanyat el Disc de Platí és la cançó "Fil de llum", que interpreta el cantant i actor Andreu Rifé, el doctor Josep a la sèrie. Per a Rifé, l'èxit de la cançó és gràcies al suport d'una producció que ha seduït Catalunya i que parla d'un tema universal, la superació d'un mateix. Rifé va dir al gener, quan es va estrenar la segona temporada, que la cançó va néixer "a partir d'una experiència personal, i tant s'hi pot identificar un malalt com un atleta o un violinista abans d'un concert".
 
En els 15 capítols de la segona temporada sonen temes de grups i cantants diversos, com ara Gossos, Beth o Lax'n'Busto. En  total, són 21 cançons. Un disc -diu Àngel Lacalle, cap de Projectes de TV3- que reuneix el bo i millor de totes les cançons que desfilen capítol a capítol per donar-hi la força de les sensacions i l'atmosfera d'un món que viu entre el dolor i l'esperança. Descriu -afegeix- un paisatge i un escenari sonor i musical propi català.
 
Les cançons del CD de "Polseres vermelles":
 
"Fil de llum", Andreu Rifé
"Podré tornar enrere", Beth
"Res tornarà a ser igual", Gossos
"Tota la nit", Teràpia de Shock
"Santa Nit", Damià Olivella
"No és massa tard", Lax'n'Busto
"De vegades", Le croupier
"5.000 nits", Josep Thió
"Bicicletes", Balmut
"Enamorats", Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
"Herois del segle XXI", Miquel Abras
"Nana per a nenes modernes", 4t 1a
"Quan es faci fosc", Sopa de cabra
"Ales de sang", Èric Vinaixa
"Futur incert", Sanjosex
"Pensaments", Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
"Que tinguem sort!", Lluís Llach
"De bosc II", Pau Vallvé
"1979", Joan Dausà i els Tipus d'Interès
"Polseres èpic", Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
"Sense tu", Teràpia de Shock
Anar al contingut