Premis

"A Film About Kids And Music" guanya dos premis més al millor documental

El documental de Ramon Tort sobre la Sant Andreu Jazz Band, una jove orquestra formada per nens i adolescents que dirigeix Joan Chamorro, continua recollint premis i participant a festivals internacionals.

 
"A Film Aboud Kids And Music" va iniciar el seu recorregut per festivals recollint el premi a millor documental musical nacional al Festival Beefeater In-Edit 2012. Fa poc, ha obtingut dos premis al millor documental sobre art de l'International Film Festival Document.Arts de Bucarest (Romania) i el premi del prestigiós festival de cinema d'Edmonton International Film Festival (Canadà) al millor llargmetratge documental de cinema independent. La pel·lícula ha estat seleccionada per participar a festivals de tot el món, com Croàcia, les Filipines, l'Argentina, els Estats Units, Xile, Colòmbia o el Brasil.
 
Els membres de la Sant Andreu Jazz Band tenen entre sis i divuit anys. L'Elsa, per exemple, amb només sis anys, és una excel·lent trompetista. Els guia el director de l'orquestra, Joan Chamorro, i els acompanyen prestigiosos músics nord-americans: Jesse Davis, Terell Stafford i Wycliffe Gordon.

 


Tràiler d'"A Film About Kids And Music. Sant Andreu Jazz Band"


Premis
Millor llargmetratge documental de cinema independent, Edmonton International Film Festival, Canadà
Millor documental sobre art, International Film Festival Document.Arts de Bucarest, Romania
Millor Llargmetratge, Lights. Camera. Help. Film Festival d'Austin -Texas (Estats Units)
Menció Especial al Millor Llargmetratge del Festival Internacional de Cine para niños (y no tan niños...), Ciutat de Mèxic
4 guardons al FICEE, Festival Internacional De Cine Educativo y Espiritual (Ficee) de Ciudad Rodrigo (Salamanca): Millor Llargmetratge, Premi del Públic, Premi Signis-España pels seus valors al Llargmetratge Documental i Premi Denis Rafter al Millor So.

 
Fitxa tècnica
Direcció i fotografia: Ramon Tort
Guió: Ramon Tort i Borja Duñó
Producció: Jordi Canchales, Ramon Tort, Borja Duñó
Direcció artística: Ramon Tort i Joan Chamorro
So: Pep Roig, David Casamitjana, Toni Galitó i Romà Caba
Muntatge: Ramon Tort i Jordi Canchales
Disseny musical: Álex Candela
Una producció de Divinoconcepto amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.
 

"A Film About Kids And Music. Sant Andreu Jazz Band"
Web
Facebook
Twitter
 

Ramon Tort, direcció
(L'Arboç, 1975) Director, guionista i productor. Des del 2004 està lligat a la direcció d'audiovisuals i és el fundador del col·lectiu Divinoconcepto. La seva activitat professional se centra en la publicitat i la documentació de processos artístics. L'any 2006 decideix centrar-se en la realització de documentals i comença projectes personals amb l'objectiu de trobar un llenguatge propi. El 2010 comença a rodar "A Film About Kids and Music. Sant Andreu Jazz Band" després de quedar impressionat per l'orquestra. El 2011 va començar a filmar un documental en dos episodis sobre l'elasticitat i la percepció del temps. Rodades al Marroc i als Estats Units, totes dues parts seran un viatge sensorial i orgànic a través de dues realitats culturalment i geogràficament distants i mesurades sota la mateixa mirada: la transhumància a l'Atles oriental i la vida rural a Texas.
 

Més informació sobre el documental a Catalunya: 
http://www.tv3.cat/documentals
Anar al contingut