#daquíendavantTV3

TV3 presenta una programació amb "clara vocació de seguir avançant i construir el projecte de futur"

Eugeni Sallent, director de TVC, ha presentat aquest dijous la programació de la nova temporada de TV3. Ha destacat les més de 10 hores de programació diària en directe i l'aposta per la producció pròpia.

"D'aquí a una setmana farà 30 anys de l'inici de les emissions de TV3, i això fa que el projecte que avui presentem sigui una fita important, carregada de responsabilitat", ha començat dient Sallent. Des d'aquell 1983 "tot ha canviat molt, la societat ha canviat molt". S'ha fet un llarg camí, i si ara la cadena "fa 14 mesos seguits que és líder d'audiència a Catalunya, això és fruit de la feina feta, que l'ha convertit en un model d'èxit, potent i sòlid." I ha assenyalat que "aquesta experiència està al servei d'un projecte de futur a partir dels pilars, que són els Informatius, els Esports i l'entreteniment de qualitat. A partir de la nostra història projectem el futur per ser la televisió de referència dels catalans".
 
Sobre els objectius que han estat presents a l'hora de dissenyar la nova programació "i que formen part de la raó de ser de TV3", el director ha assenyalat: "una oferta de programació en directe molt potent i més àmplia, amb l'actualitat d'aquí i d'arreu del món", fet que suposa "més de 10 hores de programació diària en directe"; i l'aposta per la producció pròpia, "per optimitzar recursos interns, amb la complicitat i col·laboració de la indústria audiovisual".
 
En el "day time", el director de TV3 ha destacat la "consolidació de l'ampliació a sis hores del programa "Els matins"; les bones audiències de "Divendres", que han permès "augmentar la durada del programa"; els resultats espectaculars de "La Riera", que fa que abordi la 5a temporada amb molta força; l'"Espai Terra", un altre dels programes en directe que "també allarga una mica la durada fins arribar als 30 minuts", i la continuïtat del concurs "El gran dictat", "que té totes les virtuts d'un programa de servei públic".
 
Pel que fa als programes informatius, Sallent ha destacat la funció de "pilars de la programació" dels Telenotícies, "líders d'audiència, amb una informació veraç i constrastada", i la vigència de "30 minuts", un veterà al servei de l'actualitat que té com a pròximes cites "un reportatge sobre la història de l'estelada i un sobre la Via Catalana. Nova etapa de "Valor afegit", el programa sobre l'actualitat econòmica, que ja fa temps va fer el salt a TV3 i que ha servit de precedent al "Món 324", l'espai que aborda l'actualitat internacional al canal 3/24,"que ara tindrà una finestra a TV3".
 
En el capítol d'Esports, Sallent ha anunciat que TV3 continuarà amb les retransmissions esportives "de primer nivell, com la Champions, la Copa del Rei, l'Eurolliga, la Fórmula 1..." I ha destacat els papers d'espais com "Hat-trick Barça", sobre tot el que té relació amb cada cita blaugrana, i el "Zona Champions".
 
Al costat de programes d'humor consolidats, com "Polònia", "Crackòvia", "APM?" i "Zona Zàping", l'entreteniment té un altre títol destacat: la quarta entrega d'"El convidat", amb personatges tan diversos com interessants: Iniesta, Xavier Sala i Martín, Andy Trias o Jorge Javier Vázquez.
 
L'àrea de Documentals i Nous Formats aporta a la graella la segona temporada de "La meva", que, com ha assenyalat Eugeni Sallent, tan bé ha anat per posar en valor els 30 anys d'història de TV3, a més de descobrir com s'ha fet". "Sense ficció" encetarà una nova etapa amb documentals de producció pròpia, coproduccions i treballs internacionals amb un segell comú: el prestigi. I amb l'objectiu de "millorar els resultats dels caps de setmana" el clàssic "Caçador de bolets" passarà a emetre's els dissabtes, després del "Telenotícies Migdia". També ha destacat la tornada, després de 4 anys d'absència, d'"Afers exteriors"; una nova etapa en què Miquel Calçada, a partir del gener del 2014, "donarà la visió de Catalunya a través dels catalans que viuen a fora".
 
"La gran pel.lícula" oferirà aquesta tardor títols de gran ressò internacional, "alguns dels quals s'han fet amb participació catalana, com ara "Eva", "The Pelayos" i "Midnight in Paris".
 
Pel que fa a sèries, "hi haurà nova temporada de "KMM" i l'estrena de la producció de Showtime "Amb C Majúscula", tot un èxit d'audiència i de crítica.
 
Nous programes
 
Eugeni Sallent ha presentat els programes nous. "El foraster", "amb el monologuista Quim Masferrer recorrent els pobles petits de Catalunya per descobrir les peculiaritats dels seus veïns"; "Oh Happy Day", el concurs musical presentat per Eduard Farelo, que és "tot un espectacle amb el qual encetem una experiència digital -a través d'una aplicació, els seguidors tindran accés a continguts que no es veuran per l'emissió televisiva-; "Summa Positiva", en què "Tatiana Sisquella parlarà dels grans temes de la vida" a través de persones que han volgut compartir les seves experiències; i "Collita pròpia", que vol revalidar l'exit de "Lletra petita" amb una Lídia Heredia que es fixarà l'objectiu de posar en valor "tot el patromini dels productes artesanals".
 
Les grans històries arribaran de la mà de coproduccions com "Olor de colònia", "Descalç sobre la terra vermella", "El mètode Gronhölm" i "Un berenar a Viena".
 
Finalment, el director de la cadena ha dit que dilluns s'informarà de la programació especial de l'Onze de Setembre "que inclourà els actes del matí i un especial sobre la Via Catalana a la tarda", i ha avançat que "al gener es presentarà el nou projecte d'informatius de la cadena".
Anar al contingut