Al Brasil

TV3 estrena a Sao Paulo la minisèrie sobre Pere Casaldàliga

Aquest dimecres es va estrenar al Brasil "Descalç sobre la terra vermella", una minisèrie liderada i coproduïda per TV3 sobre la vida del bisbe de Sao Félix do Araguaia.

La minisèrie es va estrenar, aquest dimecres a la Cinemateca Brasileira i van assistir el president de la Generalitat, Artur Mas, el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, i alguns dels tècnics i actors de la producció.

La minisèrie està protagonitzada per Eduard Fernández i es basa en el llibre amb el mateix títol que va escriure Francesc Escribano sobre la lluita pels pobres del bisbe fill de Balsareny. TV3, que l'estenarà pròximament, lidera aquesta coproducció internacional amb altres televisions públiques, on també han posat diners empreses privades.



Sinopsi
1968, Pere Casaldàliga, un sacerdot de quaranta anys, es presenta com a voluntari per a una missió al Brasil. Quan arriba al Mato Grosso queda impactat per les grans diferències que hi troba. Allà hi descobrirà l'autèntica realitat social de l'àrea: tribus gairebé extingides, petits camperols atrets per una llei que els permet posseir la terra que fan productiva i poderosos i corruptes terratinents que expulsen aquests camperols amb extorsió. Quan decideix ser un camperol més, esdevé una amenaça per al poder establert.



Fitxa tècnica i artística:
Direcció: Oriol Ferrer
Guió: Marcos Bernstein i Maria Jaén
Producció executiva: Francesc Escribano
Producció executiva TVC: Susanna Jiménez i Rosa Bosch
Intèrprets: Eduard Fernández (Pere Casaldàliga), Sergi López (cardenal Ratzinger), Pablo Derqui (Daniel), Mònica López (Genoveva), Clara Segura (germana Irene), Kai Puig (Jentel), Blai Llopis (Joao Bosco), Marcel Borràs (Moura), Francesc Orella (Don Aloisio), Cristina Lago (Rosa), Simone Iliescu (Flavia), Babu Santana (Boca-Quente) i Eduardo Magalhaes (Josué), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Néstor Calvo
Anar al contingut