Música i tradicions

El 33 recorda el coreògraf Joan Serra

Programa especial sobre el coreògraf, ballarí i pedagog que va morir aquest dijous.

Aquest dissabte 6 de juliol, a les 21.45, a "La sonora", recorda el coreògraf, ballarí i pedagog Joan Serra i Vallmitjana que va morir dijous 4 de juliol als 66 anys.

Joan Serra ha estat un creador decisiu i provocador en la renovació del llenguatge i la pedagogia de la dansa tradicional catalana.

Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya (1991) i Premi al millor espectacle atorgat pel festival de carrer de Leioa, Bilbao (2002), com a creador destaca per la renovació del llenguatge tradicional al capdavant de diverses formacions, en diversos laboratoris experimental o amb la primera companyia professional de dansa catalana, Factoria Mascaró, amb espectacles per a aquesta i d'altres formacions com "Cançons i Danses de Mompou", "Tríade", "Terra Baixa" o "Un pont de mar blava".

El seu gest perdura en formacions com l'Esbart Sant Cugat, el Sac de Danses o el Sac Ambulant. En el camp de la pedagogia ha estat director del Graduat en dansa per a mestres de primària formador de mestres a la Universitat Autònoma de Bellaterra, a l'Aula de Dansa Tradicional de la Generalitat de Catalunya, o a l'escola d'estiu de dansa Dansàneu.
Anar al contingut