A partir del 26 de juny

Nova temporada de "Quarts de nou"

El magazín casteller comença la novena temporada, amb nous formats i continguts. En el primer programa: "L'origen de tot".

"Quarts de nou" torna el dimecres 26 de juny al 33, en la novena temporada d'emissió i amb l'objectiu de continuar acostant els castells al màxim nombre de persones possible. El programa surt al carrer amb la intenció d'encomanar l'emoció de les places i la passió pels castells, als aficionats, als espectadors en general i, també, als seus protagonistes, els mateixos castellers.

Elisabet Carnicé i Raquel Sans Guerra s'encarregaran de la presentació i la conducció de les entrevistes.

Un any més, els castells tindran també presència al canal 3/24, que oferirà els diumenges la crònica de les principals jornades castelleres del cap de setmana.

Al llarg de la temporada, ens farem també ressò d'algunes de les diades més importants, que tindran un tractament especial i que es retransmetran per TV3 poques hores més tard que s'acabin. Aquestes diades es detallaran des d'un punt de vista més analític i tindran un tractament gairebé de directe.

Els castells han canviat des que vam començar a fer el programa "Quarts de nou". Han nascut noves colles i les diades castelleres s'han multiplicat. Hi ha castells a pràcticament tot el territori! Per això el programa es marca el repte d'acostar les experiències i emocions que es viuen a les places i a les colles. A més, aquest any tindrem més presència a la xarxa a través del nostre web, el Facebook, el Twitter i l'Instagram del programa. Els castells també es viuen a la xarxa, i nosaltres hi volem ser.

"Quarts de nou" té la direcció de Joan Casas, la realització de Francesc Masferrer i la producció de José M. San Agustín.

Finalment, cal destacar que el programa s'afegirà a la celebració de l'Any Espriu i en cada edició setmanal s'oferiran uns versos del seu poema "Nosaltres tots, castellers". El primer dels "haikús" del seu poema que s'oferirà serà:
"S'aixequen torres
en esborrats vestigis
de mortes danses".

La diada de Sant Joan de Valls en el primer programa de la temporada

El primer programa de la temporada, que s'emet el dimecres 26, ens parla de la diada de Sant Joan de Valls i la seva història. La capital de l'Alt Camp ha estat batejada com a quilòmetre zero del món casteller perquè ara fa més de dos segles hi van néixer els castells.

Amb aquesta perspectiva històrica, el primer "Quarts de nou" del 2013 busca quin és l'origen de tot aquest esperit de la ciutat vallenca, a través de l'interrogatori que la filla de Quico Pino, un dels castellers amb una trajectòria més dilatada, sotmetrà al seu pare. Hi ha també un repàs de l'evolució dels castells les últimes cinc dècades i una anàlisi de la diada d'aquest any.
Anar al contingut