Divulgació

"El volcà explosiu", a "Dinàmiks"

El capítol dedicat a la geologia també descobreix per què les crispetes exploten i com traslladar una baleta d'un lloc a l'altre sense agafar-la amb les mans.

Al "Dinàmiks" del dissabte 15 de juny, titulat "El volcà explosiu", Dani Jiménez reprodueix un volcà a petita escala, que expulsarà una lava molt especial. Per construir-lo, en Dani necessitarà una ampolla de plàstic, paper de diari, cinta adhesiva, plastilina de colors i una safata. I per aconseguir que entri en erupció, li caldrà bicarbonat, vinagre, colorant alimentari o tinta, sabó i un embut.

I després de l'erupció d'aquest petit volcà, "Dinàmiks" continuarà parlant de geologia i repassarà la figura d'Avicenna, un dels primers savis que va explicar la formació de les muntanyes i l'origen dels terratrèmols.

A l'apartat "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, la raó per la qual exploten les crispetes. I "El repte" del "Dinàmiks" plantejarà com es pot traslladar una baleta d'un lloc a l'altre sense agafar-la amb les mans.

"Dinàmiks" s'emet cada dissabte, a les 10.20 h, al canal Super3.
Anar al contingut