Un grup de persones grans, reunides en una assemblea. (Font: EP)
La reforma de les pensions, a debat a l'"Àgora".
Debat

La reforma de les pensions, a "Àgora"

Xavier Bosch aborda la reforma de les pensions amb Mercedes Ayuso i Jordi Fabregat. A continuació, entrevista Josep Maria Benet i Jornet, la vigília de rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

L'"Àgora" analitza aquesta nit la reforma de les pensions que ha plantejat el comitè d'experts nomenat pel Consell de Ministres amb dos especialistes en el tema: Mercedes Ayuso i Jordi Fabregat.

Ayuso és catedràtica d'Econometria, Estadística i Economia Espanyola de la UB i un dels membres del comitè d'experts que ha elaborat l' informe per dissenyar el factor de sostenibilitat de les pensions, previst en la llei d'actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social, de gener de 2013. Aquest factor de sostenibilitat proposa adequar el càlcul de les pensions a diversos criteris demogràfics i econòmics, com per exemple l'evolució de l'esperança de vida de la població, o l'efecte que els cicles econòmics poden tenir en la relació entre el nombre de cotitzants i de pensionistes.
Fabregat  és
director de l'Executive Master en Finances d'ESADE.

A continuació, Xavier Bosch conversa amb l'escriptor Josep Maria Benet i Jornet, un dia abans que rebi el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.
Anar al contingut