Producció audiovisual

Participa en el Concurs MAC-GAC de Guió Transmèdia

Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) convoquen el primer concurs de guió de projectes transmèdia de l'estat espanyol. El guanyador rebrà un premi de 2.000 euros, a més del desenvolupament del projecte presentat.

Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) convoquen el primer concurs de guió de projectes transmèdia de l'estat espanyol. Aquesta iniciativa compta amb el suport de TVC, la plataforma MiLAB de la FCCB-URL i el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB.

Pots consultar les bases del concurs aquí.

Què és un projecte transmèdia?

Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes en què cada element contribueix de manera única a crear i compartir un univers narratiu per a l'espectador/jugador/usuari. Cada mitjà utilitzat contribueix de forma única a la història ampliant l'experiència de l'espectador tradicional.

L'ús de diferents plataformes crea diferents accessos a través dels quals l'espectador/explorador pot submergir-s'hi, pot participar-hi i cocrear el contingut.

Per exemple, en un projecte de ficció, com pot ser una websèrie, pot explicar-se la història d'un personatge a través d'un còmic, en una aplicació de mòbil es pot crear un joc per descobrir un enigma i a Twitter es podrien narrar els pensaments del personatge.

Els guionistes, realitzadors, productors, distribuïdors, creadors i narradors d'històries del món audiovisual tenen l'oportunitat de protagonitzar un canvi en la manera de crear històries interconnectades dins la cultura de la convergència.

Es tracta de crear i imaginar un projecte de ficció o documental dins d'aquestes característiques i això és el que es premia: la creació d'un guió transmèdia.

Premis

Se seleccionaran tres finalistes i, d'entre ells, s'escollirà un primer premi al millor guió de projecte transmèdia de 2.000 euros, una menció pública i la seva difusió en els mitjans de comunicació. La plataforma MiLAB de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL desenvoluparà el dossier de producció del projecte guanyador, que inclou l'elaboració d'un pla de treball, pressupost i estratègia de finançament.

A més, el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB premiarà cada un dels tres finalistes del concurs amb la matrícula i la inscripció gratuïtes de dues places per a un seminari a realitzar dins de l'esmentat màster durant el primer semestre del gener del 2014.
Anar al contingut