Cinema català

"Sala 33" es posa les "Màscares" de Pou i Welles

Àlex Gorina presenta i comenta la pel·lícula amb Josep Maria Pou i amb els codirectors Esteve Riambau i Elisabet Cabeza.

Aquest dissabte, 27 d'abril, "Sala 33" emet la pel·lícula "Màscares", dirigida per Esteve Riambau i Elisabet Cabeza i protagonitzada per Josep Maria Pou.

"Màscares" (2009) és un exercici fascinant habitat per un protagonista enorme: Josep Maria Pou, un dels grans actors de l'escena catalana i espanyola. La pel·lícula ens permet assistir al seu ritual d'apropiació d'un personatge i ens revela els secrets d'un treball habitualment íntim i solitari.

La primavera del 2008 Josep Maria Pou assaja l'obra de Richard France "Su seguro servidor. Orson Welles", en un muntatge per al Teatre Romea dirigit per Esteve Riambau. Pou es fica a poc a poc en la pell d'un Orson Welles en hores baixes i les càmeres registren les diferents fases del procés, així com les agudes reflexions de l'actor sobre la seva experiència i la seva professió.

Esteve Riambau és director de la Filmoteca de Catalunya i un gran expert sobre la figura d'Orson Welles. Elisabet Cabeza és periodista especialitzada en cinema. Junts van debutar en la direcció cinematogràfica amb "La doble vida del faquir" (2005), que va participar al festival de Sant Sebastià, tot com "Màscares". Josep Maria Pou segueix al capdavant del Teatre Goya de Barcelona. L'actor encara té recent l'èxit de "Blancaneu" (Pablo Berger, 2012) -per la que va ser candidat al premi Goya-, i intervé en l'esperat pròxim títol d'Isaki Lacuesta "Murieron por encima de sus posibilidades".

"Sala 33" també inclou una entrevista amb Albert Casanelles, director del curtmetratge "Road runners" (2012), que s'emet per completar la programació de la nit. És una peça que, amb molt sentit de l'humor, escenifica un duel implacable entre dos motoristes que representen dos estils radicalment enfrontats: els "motards racing" contra els "motards" estil "custom" americà.  
Anar al contingut