L'endeutament espanyol

TV3 torna a emetre el "Singulars" amb Teresa Forcades i Arcadi Oliveres

TV3 recupera el programa en què, dimecres passat, la monja benedictina i l'economista van anunciar en exclusiva que entren en política.

Forcades i Oliveres impulsen la formació d'un moviment social que ha de portar a la creació d'una candidatura popular i unitària a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya.

Aquesta candidatura d'unitat popular ha elaborat un manifest per la convocatòria d'un procés constituent a Catalunya que permeti al poble català decidir de manera democràtica i pacífica quin model d'estat i de país vol.

En aquest manifest, que es podrà consultar a l'adreça procesconstituent.cat, s'hi exposen una sèrie de propostes de canvi social, polític i econòmic que serveixin per obrir un ampli debat en assemblees locals de tots els pobles de Catalunya. Aquest procés des de baix ha de culminar amb la creació d'una candidatura unitària per convocar l'assemblea constituent que hauria de portar a la independència de Catalunya.
 
Entre les propostes de la plataforma que impulsen Teresa Forcades i Arcadi Oliveres hi ha l'expropiació de la banca privada i el fre a l'especulació financera, una reforma electoral i mecanismes de control dels càrrecs electes, reversió de totes les retallades, moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva.
 
Tant Forcades com Oliveres han insistit que ells no seran candidats a les eleccions, però sí impulsors de tot el procés. Ja han mantingut contactes amb alguns partits i organitzacions socials i sindicals, entre ells l'Assemblea Nacional de Catalunya.
Anar al contingut