Tornem de les vacances

Tertúlia d'actualitat amb Josep Maria Espinàs a "Divendres"

Tornem de les vacances de Setmana Santa, amb una tertúlia d'actualitat que comptarà amb la especial col·laboració del periodista i escriptor Josep Maria Espinàs. I l'Espartac es trasllada a Sant Julià de Vilatorta: Caramelles i "Paraules en ruta".

Tornem del descans de Setmana Santa a "Divendres", i ho fem amb una nova taula, en què anirem més enllà dels grans titulars de les notícies destacades dels últims dies. L'escenari de la realitat comentada per la lucidesa de les veus dels nostres col·laboradors: Sebastià Serrano, Núria Ferré, Pere Escobar i Tian Riba. A aquests punts de vista sumarem el del periodista i escriptor Josep Maria Espinàs, que tot just publica una antologia amb les més d'onze mil columnes que ha publicat a la premsa els últims 35 anys, i que porta per títol "Una vida articulada".

A la comarca d'Osona l'Espartac Peran ha trobat les caramelles de Sant Julià de Vilatorta, una de les colles amb més tradició i història del país. Així doncs, tornarem de les vacances de Setmana Santa a "Divendres" coneixent la història, els orígens i curiositats d'aquesta tradició. Les caramelles són unes cançons i balls populars que es canten per Pasqua i que tenien, tradicionalment, temàtica religiosa, però en els últims temps han incorporat cançons de to festiu i, també, d'aire satíric sobre temes més locals. Aquí en teniu un bon exemple.

A més a més, analitzarem expressions i mots populars que l'escriptor Màrius Serra ha detectat en la manera de parlar de la gent de Sant Julià de Vilatorta. Les "Paraules en ruta" tindran una nova representació a Osona amb la gent de Sant Julià! No us ho podeu perdre.

En directe cada tarda fem un "Divendres" a TV3 (16.40). Acompanya'ns!
Anar al contingut