Audiències

TV3 inicia el 2013 mantenint el liderat

TV3 ha arrencat l'any mantenint el liderat absolut en el rànquing de cadenes, amb el 13,7% de quota. 23 programes de TVC estan entre els 40 més vistos, destacant el retorn amb alts índexs d'audiència de "Polseres vermelles" i "Veterinaris".

Després d'haver liderat el 2012 un total d'11 mesos, gener ha permès a TV3 mantenir la tònica dels últims temps, en base a una programació que situa produccions pròpies i de tots els gèneres entre els programes més vistos. Una mostra d'això és la bona acollida que han tingut aquest gener les dues estrenes, amb les noves temporades de "Polseres vermelles" i "Veterinaris", que, a més de situar-se entre els programes més vistos, han tingut una alta valoració qualitativa dels espectadors. Precissament, pel que fa a la valoració qualitativa, cal destacar que TV3 és la cadena generalista més ben valorada, amb un 8.0.

Segons dades de Kantar Media, TV3 ha estat líder al gener, amb el 13,7% de quota i 1,9 punts més que Antena 3, la segona cadena classificada en aquest rànquing, amb l'11,8%. En tercer lloc s'ha situat Tele5, amb el 10,3%, i en el quart, TVE, amb el 7,6%. En el cinquè, La Sexta, amb el 5,5%, i en el sisè, Cuatro, amb el 5,2%. Per la seva banda, La 2 ha obtingut el 2,1%, i el Super3/33, l'1,7%.

El liderat de TV3 d'aquest gener, en què ha estat la cadena més vista un total de 22 dels 31 dies del mes, s'ha basat en els bons resultats d'audiència de produccions pròpies de diversos gèneres i en el liderat indiscutible dels "Telenotícies", diaris i de cap de setmana.

Per franges horàries, TV3 ha mantingut el liderat en les de matí, migdia, sobretaula i "prime time", amb programació de producció pròpia i de gèneres diversos: magazins, ficció, documentals i concursos. D'aquestes franges, i a més dels Telenotícies, es pot destacar: "Els matins", amb una mitjana mensual de 106.000 espectadors i el 17,9% de quota; "La Riera", amb una mitjana mensual de 506.000 espectadors i el 24,6% de quota; "Divendres", amb una mitjana mensual de 239.000 espectadors i el 13,7% de quota; "El gran dictat", amb una mitjana mensual de 226.000 espectadors i el 9,1% de quota; "Crackòvia", amb una mitjana mensual de 802.000 espectadors i el 23,1% de quota; "30 minuts", amb 462.000 espectadors de mitjana i el 13,8% de quota.

Pel que fa a programes, mereixen menció especial les estrenes d'aquest gener, amb les noves temporades de la sèrie "Polseres vermelles" i del programa de l'àrea de nous formats "Veterinaris". "Polseres vermelles" va tornar el dilluns 14 i va fer rècord històric, amb 842.000 espectadors de mitjana i el 25% de quota, i es va situar en el tercer lloc del rànquing mensual de programes. "Veterinaris" ha tornat també, i s'ha situat en el tretzè lloc del rànquing mensual, amb 645.000 espectadors de mitjana i el 18,7% de quota. En l'àmbit del documental, el treball "Una línia fina", dedicat a l'atleta Kilian Jornet, s'ha situat en el desè lloc del rànquing, amb més del 32% de quota; i "L'hospital de la ciutat", sobre la història de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, ha sobrepassat el mig milió d'espectadors de mitjana.

Per la seva part, els dos canals temàtics de TVC mantenen el liderat en els seus àmbits respectius. Aquest gener, el canal Esport3 ha mantingut la quota de l'1,4%, rècord històric aconseguit al desembre, amb bons índexs d'audiència dels programes "Hat-trick Barça" i de les transmissions dels partits de bàsquet de la Lliga ACB i de l'Eurolliga. I el canal de notícies 3/24 ha tingut l'1,3% de quota, en un mes en què destaca l'interès dels espectadors per la transmissió del debat de sobirania.

13 programes de TV3, entre els 15 primers del rànquing dels 40 més vistos

Pel que fa al rànquing dels quaranta programes més vistos, TV3 manté el liderat, amb 23, dels quals 13 entre els 15 primers del rànquing.

Els 13 programes de TV3 que s'han situat entre els 15 més vistos són: la tornada de l'eliminatòria Barça-Còrdova de la Copa del Rei, en el segon lloc; "Polseres vermelles", en el tercer lloc; "Crackòvia", en el quart lloc; els "Telenotícies cap de setmana vespre" i "Telenotícies cap de setmana migdia", en el cinquè i sisè llocs, respectivament; "Polònia", en el setè lloc; el "Telenotícies vespre", en el vuitè lloc; "APM?", en el novè lloc; el documental "Una línia fina", en el desè lloc; el "Telenotícies migdia", en l'onzè lloc; la pel·lícula "Un somni possible", en el dotzè lloc; "Veterinaris", en el tretzè lloc; i "APM? Extra", en el catorzè lloc.

Els altres 10 programes de TV3 que han tingut lloc en el rànquing dels quaranta més vistos són: "La Riera", en el lloc número 17; el reportatge "Competir compartint" del programa "30 minuts", en el lloc número 18; "Zona zàping", en el lloc número 19; "El gran dictat", en el lloc número 23; el documental  "L'hospital de la ciutat" del programa "Sense ficció", en el lloc número 24; la pel·lícula "Floquet de neu", en el lloc número 26; la transmissió de l'acte de concessió de la Pilota d'Or, emès pel programa "Esport Club", en el lloc número 30; el partit de futbol Catalunya-Nigèria, en el lloc número 32; el capítol "Metre quaranta-cinc" de la sèrie "KMM", en el lloc número 38; i el "Telenotícies comarques", en el lloc número 39.

Alta valoració qualitativa del panel de l'empresa GFK per a TV3 i el 33

Finalment, amb relació a la valoració qualitativa de la programació, en el panel de l'empresa GFK, TV3 ha tingut aquest octubre una valoració global de 8.0. Les  altres cadenes generalistes tenen la valoració següent: La Sexta, un 7.9;  Cuatro, un 7,8; Tele5, un 7,7; TVE i Antena 3, un 7,6. Per la seva part, La 2 ha tingut un 8,5, i el Super3/33, un 8,4.

Molts han estat els programes de TV3 que han estat valorats qualitativament per sobre del 8.0, però en cal destacar les dues estrenes del mes: "Polseres vermelles", amb 8.6, i "Veterinaris", amb 8.5. Altres programes de TV3  amb nota superior a 8.0 són: "Àgora" (8.7); "El Barça segons la CBS" i "Slàstic" (8.6); "El medi ambient" i "Una línia fina" (8.4); el "Telenotícies cap de setmana migdia" i "Valor afegit" (8.3); "Polònia", "Sense ficció", "30 minuts", "APM?", "Els matins" i "Telenotícies comarques" (8.2); "Crackòvia", "El gran dictat", "Zona zàping", els "Telenotícies vespre" i "Telenotícies cap de setmana vespre", i "APM? Extra" (8.1); i el "Telenotícies migdia", Little Britain" i "wwww.tv3.cat/espaiterra" (8.0).

Pel que fa al 33, els programes més ben valorats són: "Singulars" i "Quèquicom" (9.0), "60 minuts" (8.7); "La Riera" (8.4); "Valor afegit" (8.3) i "Bestiari il·lustrat" (8.1).
Anar al contingut