La vida als pobles petits

La sèrie "Rurals" s'acomiada de la programació

S'emeten els capítols, "Adéu, ciutat" i "Connectats a la capital".

Aquest diumenge, 13 de gener, a les 21.30, la sèrie "Rurals" s'acomiada de la programació amb l'emissió de dos capítols: "Adéu, ciutat" i "Connectats a la capital".


"Adéu, ciutat"

Els protagonistes són tres joves que van decidir un dia deixar la gran ciutat i buscar el seu lloc en el món rural. No tot seran alegries, ni tot seran dificultats.

Leila Ribes
Nascuda a Sabadell, la Leila tenia clar, des de joveneta, que volia viure en un entorn rural, on pogués estar en contacte molt directe amb la gent. Instal·lada amb la seva filla a Bergús (Bages), la Leila dedica part del seu temps a potenciar projectes socials per a la dona i la gent gran dins la iniciativa L'Arada, Creativitat Social. Emprenedora, aquesta jove està a punt de fer realitat una idea seva: l'Auró Granja Escola Terapèutica i Escola de Natura, destinada a nens i nenes amb necessitats educatives especials

Maria Alba Masip
Nascuda a Barcelona, la Maria Alba i les seves germanes estiuejaven al poble dels seus avis, la Bisbal de Falset (Priorat). Dels estius d'infància als estius adolescents, la Maria Alba i en Sergi, un jove pagès del poble, es van enamorar i es van casar: "Va haver-hi gent que no va entendre que una noia de ciutat, amb estudis, anés a viure a un poble de 250 habitants on en teoria no hi havia res a fer... Hi ha gent que no ho va entendre, alguns no van voler ni venir al casament".

Carlota Canut
La Carlota estima el seu poble, Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). De petita, els seus pares es van separar. Ella va viure a molts llocs i cases, però tots els estius els passava a Gerri, la seva referència de casa. Casada en terceres núpcies amb el Carles, la Carlota és conscient que molta gent del seu entorn de Barcelona no entén com una noia amb una bona feina i un bon sou un dia ho va deixar tot per anar a viure a Gerri i treballar "servint cerveses" al negoci familiar.


"Connectats a la capital"

Els protagonistes del capítol que tanca la sèrie són tres joves que viuen al món rural, però treballen o estan connectats laboralment a la gran ciutat.

Marta Lluvich. Altron (el Pallars Sobirà)
És la corresponsal al Pirineu de l'Agència Catalana de Notícies i de Catalunya Ràdio. La Marta està encantada de poder exercir la seva professió periodística a prop de casa: viu a Altron (Pallars Sobirà). Les notícies que més li agrada donar són les referents a la promoció del seu territori, com ara l'acció "Paisatges de tardor", per promocionar el Parc Natural de l'Alt Pirineu. En el seu temps lliure, amb un grup de joves, es dedica a promocionar la llengua pallaresa, mitjançant l'elaboració de contes infantils.

Josep Olivart (les Garrigues)
En Josep va estudiar Dret a la Universitat de Lleida i sempre va tenir molt clar que volia exercir d'advocat a la seva comarca, les Garrigues. Juntament amb el seu soci, Xavier Pascal, tenen despatx a Juneda, Arbeca i les Borges Blanques: "Treballar a la meva terra em permet tenir la casa dels meus somnis a Torregrossa i poder dedicar més temps a les meves aficions i als amics". En Josep està assessorant una entitat ecologista que vol evitar que s' instal·lin dues hidroelèctriques al Canal d'Urgell.

Albert Serra. Quart (la Selva)
L'Albert Serra és enginyer de Telecomunicacions, viu a Quart i treballa a l'Institut Cartogràfic de Catalunya, a Barcelona. Per anar a la feina, cada dia al matí agafa un tren que el porta des de l'estació de Renfe de Caldes de Malavella (la Selva) fins a la capital catalana. L'Albert és el que se'n diu un "commuter". L'estona que passa cada dia dins un vagó, unes dues hores i mitja, fa que hagi fet amistat amb altres gironins que treballen també a Barcelona i que el tren formi part de la seva vida, ho vulgui o no : "Faig l'esforç de viatjar cada dia a Barcelona perquè tenia molt clar que volia donar una qualitat de vida a la meva família, i això volia dir viure a Quart".

Anar al contingut