L'últim curs a l'escola de Primària

"La meva escola", a "El documental"

El programa estrena dia i horari amb aquest film sobre l'últim curs en una escola de Primària.

La setmana que es reprèn el curs escolar, "El documental" estrena "La meva escola", d'Antonio Pérez Molero. Els protagonistes són els alumnes de sisè d'un centre municipal de Barcelona, el de l'Escola Parc del Guinardó. Aquest curs és l'últim de Primària i quan s'acabi marxaran a l'institut. "La meva escola" és la història del seu últim any d'escola, aquest any frontissa en què s'acaba la infància i comença la pubertat.

Durant el curs 2009-2010, Antonio Pérez Molero va seguir l'evolució d'aquest grup d'alumnes de sisè. La majoria es coneixien feia vuit anys, quan van començar junts P3. El film segueix l'any acadèmic i les celebracions més destacades, com Nadal o Carnestoltes, paral·lelament al canvi de les estacions. De fet, "La meva escola" és la versió llarga d'un curtmetratge previ, "4 estacions", que va formar part de la selecció oficial al Millor Curt Documental dels Premis Goya 2012, va quedar finalista al Japan Prize International Contest for Educational Media (el Japó, 2012) i va participar al Festival Kolibri (Bolívia, 2012) i al FIBABC (Espanya, 2012).

Al llarg del curs escolar, entre els alumnes es van dibuixant històries d'amistat, d'amor, de superació personal per seguir el ritme de les classes... Tots han de donar el màxim i s'han d'esforçar, com els recorda sovint una professora. En finalitzar el curs, acaba també una etapa de les seves vides que han compartit plegats fins llavors. Els seus camins probablement se separaran, l'entorn petit i familiar de l'escola canviarà per un escenari desconegut i enorme, el de l'institut. Tot plegat constitueix un ritual de pas que pot semblar llunyà per a molts espectadors, però no per això aliè. Com deia el personatge d'"El petit príncep", d'Antoine de Saint-Exupéry, "Totes les persones grans al principi han estat nens. Però poques se'n recorden."

Fitxa tècnica:
Direcció, guió i fotografia: Antonio Pérez Molero
Producció executiva: Valérie Delpierre
Ajudants de producció: Laura Ciudad i Agnès Padrol
Assessor de guió: Miquel Martí Freixas
Direcció artística: Mónica Bernuy
Muntatge: Jim Loomis
Música original: Cabo San Roque
Espanya, 2012

Una producció d'Inicia Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya).


Més informació


Facebook de la productora, Inicia Films: http://www.facebook.com/IniciaFilms
Twitter de la productora, Inicia Films: https://twitter.com/IniciaFilms
Pàgina del documental de la productora
Àlbum de fotos de "La meva escola" a Facebook
Teaser "La meva escola"

Pàgina de "4 estacions" de la productora
Tràiler "4 estacions" a Vimeo  
Curtmetratge "Neva!" (capítol allargat de "La meva escola") a Vimeo



Antonio Pérez Molero, guió i direcció
(Conca, 1966)
Després de llicenciar-se en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid va iniciar la seva carrera com a operador de càmera de televisió a Canal Sur, la televisió nacional de Finlàndia (YLE) i Televisió de Catalunya. Els últims anys ha dirigit diversos documentals, dels quals també ha fet el guió i la fotografia: "Made in Cuba" (2006), sobre el rock cubà, seleccionat als festivals de Docosur i Festival Iberoamericà de Huelva; "El fin de la espera" (2009), emès per la PBS americana; "4 estacions" (2011), seleccionat oficialment per als Premis Goya 2012; "Colgados de un Sueño" (2011), una crònica del primer museu d'art abstracte a Espanya, i "La meva escola" (2012). Actualment treballa en el projecte del documental "La intèrpret", sobre la donació d'òrgans.

Anar al contingut