Des de Figueres

Concert de Cap d'Any amb l'Orquestra Filharmònica de Catalunya

El programa del concert està dedicat a les danses que van amenitzar la vida social catalana en el tombant del segle passat.

L'Orquestra Filharmònica de Catalunya i el Teatre Municipal El Jardí de Figueres són els protagonistes del concert de Cap d'Any de TV3, que en aquesta edició està presentat per Gemma Ruiz.

El programa del concert està dedicat a les danses que van amenitzar la vida social catalana en el tombant del segle passat.

De la mà de l'Orquestra Filharmònica de Catalunya podrem gaudir de valsos, polques, masurques i schottish, ritmes de moda vuitcentistes, importats d'arreu d'Europa i que es presenten adaptats pels compositors catalans al nostre tarannà de la mà del ball de moda a la Catalunya de l'època: la sardana.

L'Orquestra Filharmònica de Catalunya és una formació simfònica en què s'incorporen instruments de la cobla, com el tible, la tenora, el flabiol i els fiscorns. Això ens permet gaudir d'unes versions innovadores i alhora ben nostrades gràcies a compositors com Juli Garreta, Enric Morera, Albert Cotó o Josep Serra, i també autors contemporanis de prestigi, com Valentí Miserachs, Jaume Cristau i Albert Sardà, que ens presenten un concert que des de la seva primera edició s'ha dedicat íntegrament a la música catalana.




Anar al contingut