Cinema català

"Sala 33" persegueix la llegenda de "Serrallonga"

La minisèrie, de dos episodis, s'emet íntegrament en una sola nit. El director Esteve Rovira i l'actor Isak Férriz acompanyen Àlex Gorina en la presentació i en el debat que s'emet entre el primer i el segon capítols.

Aquest dissabte, 29 de desembre, "Sala 33" continua el cicle sobre la història i les llegendes de Catalunya amb "Sala 33" persegueix la llegenda de "Serrallonga"

"Serrallonga" (2008) tanca el cicle que "Sala 33" ha dedicat a la història i a les llegendes de Catalunya. Esteve Rovira narra amb pols ferm i molta acció les aventures de Joan Sala i Ferrer, dit Serrallonga, el bandoler de principis del segle XVII que va esdevenir una figura mítica en virtut de la seva rebel·lia i la seva resistència a les pressions d'una noblesa que el volia utilitzar pels seus propis interessos.

Isak Férriz interpreta Joan de Serrallonga amb convicció i carisma. L'actor -que provenia de sèries com "Laberint d'ombres" o "Ventdelplà", i a qui després hem vist a "El cònsol de Sodoma" o "Bandolera"- es va preparar el paper a consciència i ofereix una encarnació imponent de qui va ser conegut com "el rei de les Guilleries".

Un dels punts forts de la sèrie és la gestió de l'enemistat que s'estableix entre el protagonista i Antic, el cap d'un grup de bandolers que es recicla en capità de l'exèrcit espanyol i que converteix la captura de Serrallonga en la seva prioritat vital. Antic és un personatge sense escrúpols, que detesta Serrallonga tant com l'admira en secret, i a qui interpreta David Selvas de forma implacable.  

"Serrallonga" és una de les grans fites de la producció catalana de ficció dels últims anys. Les seves emissions per televisió s'han saldat amb un èxit rotund; va ser finalista al Premi Gaudí a la Millor pel·lícula per a televisió; va optar als premis a la Millor pel·lícula i al Millor director al Festival de Xanghai; i s'ha venut a més de seixanta països d'arreu del món, des de Rússia a Mèxic, i des de Romania a Iran.

Amb l'emissió de "Serrallonga" -i la d'"Ermessenda", la setmana anterior- "Sala 33" vol reivindicar la supressió de fronteres entre els formats audiovisuals de ficció i, alhora, contribuir a la difusió d'episodis imprescindibles de la història i les llegendes del país.




Anar al contingut