Un espectacle únic

El Concurs de Castells de Tarragona, per TV3 i TV3alacarta

TV3 torna a apostar per la difusió de l'activitat cas­tellera, una tradició declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. Diumenge al matí, l'espectacle es retransmetrà en directe pel TV3alacarta, i a la nit se n'emetrà un resum per TV3.

Aquest cap de setmana se celebra a Tarragona la 24a edició del Concurs de Castells, que enguany reunirà les 30 millors colles del panorama casteller i dues de convidades. El programa "Quarts de nou" oferirà un ampli resum de tot el que succeeixi sobre l'arena el diumenge 7 d'octubre, aquell mateix diumenge a les 23.05 a TV3. Serà aquest dia quan les 12 millors agrupacions, a excepció dels Minyons de Terrassa, que un any més han renunciat a participar-hi, competiran per guanyar el concurs. En aquest resum també s'inclourà una crònica del que hagi passat en la jornada de dissabte.

Les conductores del resum de la nit a TV3 seran, un cop més, les presentadores del "Quarts de nou", Elisabet Carnicé i Raquel Sans Guerra, que aquest cop estaran acompanyades d'un dels homes del temps més coneguts de TV3: Tomàs Molina. Amb ell intentarem posar-nos en la pell de l'espectador més neòfit i resoldre els dubtes i explicar les sensacions que provoquen els castells quan un no n'és un expert. Tot plegat, amanit amb reportatges sobre castellers que viuen amb moltíssima intensitat aquesta jornada castellera, entrevistes a peu de plaça i també a les grades per copsar l'ambient que aquest cap de setmana es viurà a la Tarraco Arena Plaça, en el que s'ha considerat "L'espectacle casteller més gran del món".

Tota la jornada de diumenge es podrà seguir en directe -només per internet- a través del TV3alacarta des d'aquest enllaç. La retransmissió engegarà a les 9.30 i s'allargarà fins les 16.00.


Desplegament


TV3 ha preparat un ampli dispositiu per oferir la jornada i fer-la sentir i viure a través de la pantalla. Hi haurà un total de 17 càmeres per fer la cobertura del concurs des de tots els angles. De les quals dues càmeres amb cap calent des de el sostre de la Tarraco Arena oferirant espectaculars plànos zenitals dels castells. Una Steadycam ens farà els seguiment de les reaccions de les diferents aficions de les colles. I tan des de la grada com des de l'arena la resta de càmeres ens oferiran totes les perspectives d'aquest esdeveniment únic del mon casteller.

Per primer cop en el Concurs de Castells es generar una senyal televisiva internacional. Aquesta senyal servirà per que les televisions locals de la XAL puguin oferir els seus propis programes personalitzats del concurs.

Diverses televisons extrangeres, entre elles, la CCTV, televisió nacional Xinesa i la NIHON TV, del Japó, s'han interessat en rebre aquesta senyal.
Anar al contingut