El programa del mar

El llegat del doctor Adler, a "Thalassa"

Coneixem la història d'Ernesto Adler, un enamorat de Lloret de Mar que va plasmar aquesta passió per la seva terra al film "Els llops de la Costa Brava". També viatgem fins a Samso, una illa modèlica.

Aquest divendres, "Thalassa" ofereix els següents reportatges:

El llegat del doctor Adler

El record del doctor Ernesto Adler no desapareixerà mai. Fa 15 anys que va morir a Lloret de Mar i va ser enterrat al panteó dels lloretencs il·lustres. Adler va ser un flamant odontòleg reconegut internacionalment però sobretot va ser un enamorat de la seva terra d'adopció que considerava la millor del món, i del mar, que era la seva gran passió.
Adler ens va llegar una pel·lícula meravellosa: "Els llops de la Costa Brava", plena d'imatges del Lloret de Mar rude i bonic de la postguerra espanyola, on a més a més hi ha les primeres imatges submarines fetes a Catalunya. Tornar a veure les seves pel·lícules és retrobar-se amb la vella essència del Mediterrani.


Samso, l'illa modèlica

A Dinamarca, la petita illa de Samso, situada entre el mar Bàltic i el del Nord, s'ha convertit en el paradís de les energies netes, en punt de referència per a les energies renovables. Tot el que funciona amb electricitat, aquí, ve del vent. El cent per cent d'energia eòlica. Una revolució verda, que afecta a tothom.
Ja fa més de deu anys que Samso va fer aquesta particular revolució verda. Els euros de Brussel·les i les corones de Copenhaguen van començar el procés. Però va caldre un compromís massiu dels insulars per adoptar les energies renovables. Un exemple únic d'autodeterminació i de maduresa, que va germinar en la creació de l'Acadèmia de l'Energia, un lloc d'exposició i de reflexió creada per i per als habitants de Samso d'on van sortir la majoria de decisions.
Anar al contingut