Actualitat

"Enxaneta" es projecta a Nova York el 23 de juny

La pel·lícula es projectarà al cinema AMC Loews Lincoln Square 13, al centre de Manhattan, coincidint amb una demostració dels Castellers de Vilafranca a la ciutat de Nova York.

"Enxaneta", la pel·lícula documental de TV3 en 3D sobre el món dels castells, es projectarà a Nova York el 23 de juny. La projecció, que tindrà lloc a les 10.30 al cinema AMC Loews Lincoln Square 13, al centre de Manhattan, coincidirà amb una demostració dels Castellers de Vilafranca a la ciutat de Nova York. Precisament la colla vilafranquina participarà en la presentació d'"Enxaneta", amb actuacions abans i després de la projecció de la pel·lícula des del mateix cinema. Entre els assistents a aquesta extraordinària manifestació castellera hi haurà el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

"Enxaneta" posa de manifest els valors que han fet que els castells siguin considerats Patrimoni Immaterial de la Humanitat, és a dir, l'esperit de superació, el treball en equip i la integració de gent de totes les edats i de totes les nacionalitats, i té com a objectiu donar-los a conèixer al món. Nominada als darrers Premis Gaudí en la categoria de millor pel·lícula documental, aquesta producció es va estrenar a París al setembre en el marc d'una trobada empresarial com a exemple d'integració i cohesió social a la societat catalana. Des de llavors, televisions de la Gran Bretanya, Suècia, Finlàndia, Eslovènia, Àustria, Jordània, el Brasil o Mèxic s'han interessat per emetre-la.

La pel·lícula també es va projectar a San Francisco al gener, a les conferències sobre innovació 3D SD&A (2012 Stereoscopic Displays and Applications), davant d'experts del sector audiovisual estereoscòpic de tot el món, on va ser seleccionada "pel seu alt nivell de producció, inclosa l'estereoscòpia, així com pel seu fort component d'interès humà".

Des de l'estrena a cinemes 3D de Catalunya, l'han vista unes 6.000 persones i se n'han fet projeccions especials a Palma, Manacor o Perpinyà, entre d'altres localitats.

Anar al contingut