President d'Abertis

Les frases de Salvador Alemany, a "Singulars"

El president d'Abertis i conseller del Govern de la Generalitat en qüestions econòmiques ha parlat amb Jaume Barberà de peatges i de la taxa Tobin, entre altres temes. Us destaquem algunes de les seves paraules.

Entitats financeres:

"Quan parlem d'ajudar les entitats financeres no parlem de salvar els que ho han fet malament ni els accionistes, parlem de salvar els dipòsits dels qui han confiat en les entitats financeres."


Empreses i crèdit:


"Hem d'arreglar coses que, entre tots, hem anat desarreglant amb el pas del temps. Les empreses han crescut massa basant-se en el crèdit bancari. Actualment això ja no pot ser. Hi ha d'haver una mica més de risc de capital propi per part de empreses i empresaris."


L'economia especulativa:

S'hauria de perseguir. Alemany està d'acord que s'arribi a aplicar la taxa Tobin (impost sobre les transaccions financeres mundials).


Peatges:

"La tendència a Europa és pagar peatge a totes les vies de gran capacitat. Fins i tot als Estats Units, on fins ara només hi havia peatge als ponts, s'estan plantejant instaurar peatges per poder mantenir les infraestructures viàries."

"La concessionària Abertis continuarà facilitant a la Direcció General de Trànsit les matrícules dels cotxes que no paguin els peatges perquè aquestes son les instruccions específiques que tenen."


Diners al Palau de la Música:

Salvador Alemany ha negat rotundament que Abertis hagi donat diners a la Fundació Palau de la Música sabent que podrien anar a algun partit polític.
Anar al contingut