Cinema català

"Sala 33" presenta "El somni"

El director Christophe Farnarier acompanya Àlex Gorina per parlar de la seva experiència en el rodatge de la pel·lícula.

Les emissions televisives que fins ara s'havien fet del primer llargmetratge de Christophe Farnarier eren les d'una versió reduïda, supervisada pel mateix realitzador. Gràcies a Lluís Miñarro, productor de la pel·lícula amb Eddie Saeta, "Sala 33" oferirà als espectadors la versió que es va veure en l'estrena en sales i en el seu celebrat periple per festivals d'arreu del món. 

"El somni" (2007) és una "road movie" a peu; un viatge fascinant i gairebé elegíac, en què un pastor del Pla de l'Estany -en Joan "Pipa", impagable- i el seu ramat d'ovelles fan el camí de la transhumància, una tradició que es remunta segles enrere a les nostres terres i que actualment s'està perdent en benefici d'una explotació industrial i especulativa del territori rural. "El somni" és la història d'un món en transformació, d'uns costums que avui ens sorprenen i que representen una forma de vida en plena comunió amb l'entorn.

Christophe Farnarier és un realitzador i fotògraf marsellès que viu a Catalunya. Director de fotografia de Lluís Miñarro a "Blowhorn" (2009) i "Familystrip" (2009) i d'Albert Serra a "Honor de cavalleria" (2006), Farnarier va debutar en la direcció amb "El somni". El cineasta ultima aquests dies el seu següent llargmetratge, "La primavera", produït per Antonio Chavarrías per a Oberon.

La programació de "Sala 33" es completa amb l'emissió del curtmetratge "Una tarde cualquiera" (2011), dirigit per Arnau Rovira i produït per Escándalo Films. Tres adolescents de poble en lluita contra l'avorriment. Una diversió que acaba fatal. De qui és la culpa? Un treball sòlid, concís i emocionant sobre el territori incert que hi ha entre la inconsciència i la maduresa.
Anar al contingut