Dia d'Europa

El 33 estrena "La música d'Europa"

Un documental que narra la història de l'aportació catalana a l'"Oda a l'Alegria", l'himne d'Europa.

Coincidint amb el Dia d'Europa, el 33 emet, aquest dimecres, 9 de maig, a les 13.00 i a les 19.30, un documental de 30 minuts, produït per la Comissió Europea i dirigit per Jordi Barrachina, que explica la històrica relació entre la cultura catalana i l'"Oda a l'Alegria", l'himne europeu.

Sinopsi

L'any 1936 l'Orfeó Gracienc i el mestre Pau Casals van assajar l'"Oda a l'Alegria", de Ludwig van Beethoven, traduïda al català pel poeta Joan Maragall a principis de segle. L'alçament feixista, però, en va frustrar la presentació pública, prevista pel 19 de juliol, en ocasió de l'obertura de l'Olimpíada Popular a Barcelona.

75 anys després, amb l'"Oda a l'Alegria" ja convertida en himne d'Europa, la Comissió Europea proposa a l'Orfeó Gracienc interpretar-ne una nova versió, composta per Maurici Villavecchia, com un homenatge a aquell intent frustrat i a l'Europa dels nostres dies.

"La música d'Europa" és el relat documental d'aquesta història, fruit d'una iniciativa compartida entre la Comissió Europea i la Fundació Catalunya Europa. El documental ha estat dirigit per Jordi Barrachina.


Fitxa tècnica
Guió i direcció: Jordi Barrachina
Fotografia: David Arasa
Música: Mauricio Villavecchia
Edició: Judith Miralles
Producció: Barbara Schwarwälder, representació Comissió Europea a Barcelona / Jordi Barrachina, Harira Films
Gènere: documental
Idioma: català
Duració: 29'
Any: 2012
Anar al contingut