Vinculació amb el paisatge

El delta de l'Ebre, a "Terreny personal"

De l'Ampolla a Sant Carles de la Ràpita i d'Amposta a l'illa de Buda, hi ha un tros de terra que entra dins del mar. És el delta de l'Ebre. Els protagonistes expliquen què els lliga a aquest paisatge fet d'aigua i arròs.

El segon capítol de "Terreny personal" descobreix un territori atractiu i singular: el delta de l'Ebre.

La Sònia Tomàs ha decidit viure, un cop jubilada, en una barraca tradicional enmig dels arrossars. La Vanessa Castan ha buscat una feina relacionada amb la natura que pogués fer a Sant Carles de la Ràpita, i ho ha aconseguit. El Josep Llambrich va estudiar Econòmiques a Barcelona però ha acabat tornant a l'Ampolla per portar les terres de la família, i el Ramon Carles ha heretat el negoci de la producció de musclos que un dia va començar el seu pare gairebé per casualitat.

Al llarg del capítol també s'hi van afegint altres veus, intervencions més curtes, que completen el mosaic dels testimonis del Delta: nens i nenes de l'escola Sant Jaume de Sant Jaume d'Enveja, que expliquen quins són els seus espais preferits; l'escriptor Emili Rosales, que llegeix un fragment de la seva novel·la a Sant Carles de la Ràpita, i l'Èric Vinaixa, que canta a la desembocadura de l'Ebre.
Anar al contingut