La societat del coneixement

Dolors Reig, a "Singulars"

Autora del blog "El caparazón", un dels més consultats i influents en l'àmbit de la innovació i les tendències de futur a la xarxa.

Dimarts, 27 de març,  "Singulars" entrevista Dolors Reig. És llicenciada en Psicologia Social i màster en Inserció Laboral, Multimèdia i Desenvolupament Web, i la seva trajectòria professional està lligada sobretot a la societat del coneixement.

Com a professora, conferenciant i consultora treballa en els àmbits de la innovació social, la dinamització de comunitats, les xarxes socials, la innovació educativa i l'educació 2.0.

És una experta en el que ja es coneix com a "cibercultures", i el seu blog, "El caparazón", és un dels més consultats i influents en l'àmbit de la innovació i les tendències de futur a la xarxa.

Dolors Reig ens diu que internet s'ha convertit ja en el nostre disc dur extern, el lloc on avui trobem gran part del coneixement que abans havíem de memoritzar. La xarxa està canviant la nostra manera d'aprendre, i és ja la nostra "memòria transactiva".

L'ús d'internet està canviant les nostres capacitats intel·lectuals com a individus i com a col·lectius, però com més possibilitats ens obre la societat en xarxa, més greu és la possibilitat de quedar-ne exclosos.

Les tecnologies en xarxa ens han de permetre, diu, una nova societat d'individus connectats. Ella parla de "socionomia", la revolució social que ha d'afavorir el naixement d'una mena d'intel·ligència col·lectiva, un "nosaltres" cada cop més ampli.

A més de parlar-nos d'internet com a potenciador de la sociabilitat, Dolors Reig ens parlarà també de noves professions, de les possibilitats de feina que ens obre el futur en xarxa.


Dolors Reig: cap a una intel·ligència col·lectiva.



Anar al contingut