Reportatge

"Monarquia o República" a "Sense ficció"

El programa "Sense ficció" fa, amb aquest treball, un recorregut pels arguments sobre els dos models d'Estat, amb testimonis d'excepció com els de Sabino Fernández Campo, Simeó de Bulgària, Paul Preston, Gabriel Cardona o Luis María Ansón.

El programa de TV3 "Sense ficció" emetrà aquest dimecres, a partir de les 23.15, el documental "Monarquia o República".

Amb la direcció de Montse Armengou i la realització de Ricard Belis, aquesta producció és un treball en què es fa un recorregut pels arguments que sobre els valors dels dos models d'Estat mantenen experts i polítics, i amb testimonis diversos que els il·lustren.

El documental se centra en l'anàlisi de l'experiència espanyola, a partir de la reinstauració de la monarquia parlamentària, després de la dictadura franquista. Ho fa a través de les opinions de testimonis d'excepció, com Sabino Fernández Campo, secretari de la Casa del Rei durant un llarg període del regnat de Joan Carles I, o Simeó de Bulgària, exrei, que també va ser primer ministre d'un govern republicà del seu país i que, a més, manté una gran amistat amb el rei d'Espanya.

Al llarg del treball hi diuen la seva també historiadors, com Paul Preston i Gabriel Cardona; periodistes d'adscripció monàrquica, com Luis María Ansón; o persones amb opinions crítiques amb la monarquia, com Antonio Romero, coordinador de la Xarxa per a la Tercera República; Isabelo Herreros, membre de la Fundació Manuel Azaña, i el filòsof Josep Maria Terricabras.

Anar al contingut