Cinema català

Un programa especial amb els curts nominats als Premis Gaudí

Dissabte, a la matinada, i diumenge, a les 17.40, el 33 emet els quatre curtmetratges nominats als premis Gaudí d'aquest any.

En concret, es podran veure els curtmetratges "Ahora no puedo", de Roser Aguilar; "El somriure amagat", de Ventura Durall; "El baco pirata", de Fernando Trullols, i "Odysseus Gambit", d'Àlex Lora.

Aquests curtmetratges han estat seleccionats i guardonats en prestigiosos festivals com Sundance, Alcine, Filmets, Curtocircuito, Cinema Jove, etc., i presentats en el Mercat Internacional del Curtmetratge, que s'està celebrant aquesta setmana a Clermont-Ferrand (França).

Sinopsis dels documentals nominats:

"Ahora no puedo"  - Ficció – 12 minuts
La Sara és una jove actriu que després de ser mare vol recuperar la seva vida professional, arribant a ser finalista d'un càsting on s'ho juga tot...

"El baco pirata" – Ficció – 20 minuts
És 5 de gener. En David ha demanat als Reis un vaixell pirata. El seu pare, a punt de quedar-se sense feina, els ha volgut ajudar amb els pocs estalvis que tenia. Els desitjos sempre es compleixen?

"El somriure amagat" – Documental – 13 minuts
Reflexió, en clau de faula realista, sobre els valors que sorgeixen d'una societat formada per nens. Camí iniciàtic d'un nen de 10 anys que arriba a la capital etíop després d'escapar-se de casa i la seva trobada amb un grup de nens del carrer.

"Odysseus Gambit" – Documental – 12 minuts
El gambit és una obertura en què se sacrifica un peó per aconseguir un avantatge. Es tracta d'un sacrifici diari, amb l'esperança d'obtenir avantatge en el tauler de la vida.




Anar al contingut