Al canal 33

Senegal i Gàmbia, nous protagonistes del "D'aquíd'allà"

Durant el mes de gener, el 33 oferirà tot tipus d'espais (documentals, cinema, magazins culturals i programes d'entrevistes) amb continguts relacionats amb el Senegal i Gàmbia i les comunitats senegalesa i gambiana que viuen a Catalunya.

Els programes mostraran els països des de mirades ben diferents, amb diverses produccions realitzades a Catalunya, al Senegal i a Gàmbia, per poder gaudir d'una visió àmplia de la realitat d'aquests països i les seves comunitats.

La nit temàtica

Dijous, 2 de febrer, a partir de les 22.45, el canal 33 emet una nit temàtica dedicada als dos països. El periodista Jaume Figueras serà l'encarregat d'introduir aquesta programació especial, que oferirà les següents produccions:

"Catalans del Senegal i Gàmbia",
una producció de TVC (25 min., 2011)
"Madame Brouette",
pel·lícula de Moussa Sene Absa (Senegal, 2003, 106 min)
"Youssou N'Dour: Us ofereixo el que estimo"
documental d'Elizabeth Chai Vasarhely (98 min, 2009)



La setmana temàtica

De dilluns 6 a diumenge 19 de febrer, el Senegal i Gàmbia seran els protagonistes de dues setmanes temàtiques que inclouran diferents documentals i programes, molts d'ells de producció pròpia o coproduccions de TVC i d'altres de productores internacionals.


Programes del 33

A més, diferents programes del canal inclouran en els seus continguts i emissions temes relacionats amb el país protagonista del mes. Seran "60 minuts", "Millennium", "Ànima", "Thalassa", "Valor Afegit", "La Sonora", "No t'ho perdis", "Km33", "Karakia", "Latituds", "Tot un món", "Jugamón" i "NoTòpic".


Hola, em dic...

"Hola, em dic..." són 16 peces curtes que tenyiran la continuïtat del 33 durant el mes de febrer amb ciutadans del Senegal i Gàmbia que viuen a Catalunya. Cada persona ens explica una petita anècdota, una vivència personal. Parlen de somnis i anhels, del territori, de la llengua, de paraules concretes, de música, de records del seu país, de les seves famílies, de les seves aficions, dels seus interessos...

En el fons és un miniretrat de la vida quotidiana a Catalunya, amb personatges renovats. Aquest és un projecte que compta amb un element bàsic: la complicitat dels protagonistes. Cada personatge mira i parla a càmera, es presenta. Ens obre una petita escletxa de la seva vida quotidiana, en un to simpàtic, proper i còmplice. Ho fa de forma desinteressada, amb naturalitat.

"Hola, em dic..." vol ajudar a reforçar la percepció de participació, de naturalització del fet migratori, de valors universals, de proximitat. Un mosaic de ciutadans nouvinguts.

"Hola, em dic..." l'han elaborat Marc Juan, Pere Llibre i Nagore Pardo.

Una producció de Televisió de Catalunya en col·laboració amb Funky Monkey
Anar al contingut