Què hi ha de cert?

Les catastròfiques prediccions dels maies, a "2012, la profecia final"

Segons els maies, el 21 de desembre de 2012, una catàstrofe natural destrossarà la terra i extingirà la humanitat.

El dimecres 28 de desembre, a les 22.45, el 33 presenta el documental nord-americà "2012, la profecia final", dirigit per Andreas Gutzeit i Johannes von Kalckreuth.

Les profecies maies van vaticinar l'adveniment del cristianisme i la conquesta espanyola de l'Amèrica Central. Van ser escrites fa més de vuit-cents anys i també van predir la Primera Guerra Mundial, l'ascens de Hitler i el tsunami de desembre del 2006, que va devastar el sud-est asiàtic. Doncs bé, els maies també presagien que d'aquí pocs temps, el 21 de desembre del 2012, una catàstrofe natural de proporcions mai vistes destrossarà la terra i provocarà l'extinció de la humanitat.

I a mesura que s'apropa la data del 21 de desembre del 2012, les profecies maies atreuen cada vegada més l'atenció mundial. Al juliol del 2009 s'estrenava la nova superproducció de cinema catastròfic de Roland Emmerich. La cinta narra la història de la predicció maia i de com podria esdevenir-se la destrucció de la terra. Ara bé, aquestes profecies tenen cap validesa científica? O el codi maia no és res més que una gran idea per a una pel·lícula catastròfica?

El documental acompanya un geòleg de la Universitat de Princeton, el doctor Adam Maloof, en la seva anàlisi científica actual de l'antiga predicció maia. L'especial segueix Maloof fins als antics temples maies del Yucatán, a Mèxic; entre les voltes arqueològiques de Dresden, a Alemanya, i fins al bell mig del Gran Desert d'Austràlia, a la recerca de la veritat. Amb una innovadora animació CGI i entrevistes especialitzades amb estudiosos dels camps de la geologia, l'antropologia i l'astronomia, els espectadors accediran a una explicació científica espectacular del que pot passar o no l'any 2012.


Fitxa:

Direcció: Andreas Gutzeit i Johannes von Kalckreuth
Guió: Larie K. Miller
Muntatge: Rich Winkler i Mike Gehman
Producció: Andreas Gutzeit i Elizabeth Elson
Narració: Ari Ross


Emissions:
Dimecres 28 de desembre, a les 22.45, al 33
Divendres 30 de desembre, a les 18.20, al 33

Anar al contingut