Premis

Paulí Subirà, Premi Talento 2011

L'Acadèmia de Televisió ha concedit el Premi Talento a Paulí Subirà, cap d'Imatge i Serveis Artístics de TV3. Els Premis Talento reconeixen els professionals que treballen darrere la càmera amb eficàcia i èxit.


Paulí Subirà i Claramunt va néixer a Barcelona el 1966. La seva trajectòria ha estat vinculada a TV3 des del 1987, on va començar com a operador de càmera. Després d'alguns anys fent reportatges, informatius i esports, va passar a realitzar, àmbit en què té una llarga experiència en transmissions multicàmera i en múltiples produccions en 3D, tant en directe com en postproducció.

Com a realitzador, ha liderat des de TV3 algunes de les fites pioneres de l'HD i del 3D, com els primers partits en HD de la Lliga, inclosos els primers clàssics, o el Màsters de Tenis del 2010 en 3D. Va dirigir i realitzar la primera producció 3D d'una final de la Lliga de Campions el 2010, i la semifinal entre el Madrid i el Barça del 2011. També va realitzar l'últim Madrid-Barça de la Lliga en 3D.

Va dirigir la cobertura televisiva de la vista del papa a la Sagrada Família el 2010, inclosa la gravació de l'esdeveniment en 3D, i va realitzar el concert de "Violadores del verso", premiat per ser el primer del món que s'emetia en directe en 3D i so 5.1.

Ha dirigit la pel·lícula "Llits 3D" (2010), basada en l'obra de teatre "Llits"; el lipdub de Porrera (2010), el primer en 3D; l'adaptació per a cine en 3D de "Geronimo Stilton: el musical del Regne de la Fantasia" (2011) i "Enxaneta" (2011), la pel·lícula documental 3D sobre els castells.

Va ser el realitzador del premiat informatiu nocturn "La nit al dia", durant tos els anys que va estar en antena, del 2002 al 2008, i va dissenyar el canal de notícies 3/24, que es va inaugurar el 2003. Ha realitzat entrevistes institucionals que s'han fet a TV3 als presidents de la Generalitat i del govern espanyol, les quals s'han caracteritzat a nivell d'imatge per la innovació. Recentment ha realitzat les dues edicions del programa "Com va la vida?", en què Andreu Buenafuente entrevistava Eduard Punset.

En assabentar-se del premi, Subirà ha dit: "Estic content i agraït per aquest Premi Talento, que, encara que es doni a títol personal, implica un reconeixement a un equip, a la feina d'equip que fem des de TV3. És un premi al talent que es projecta fruit d'un gran treball de molts professionals de casa nostra. Com en el món dels castells, esclar, que sense una bona pinya no es pot arribar a dalt de tot i fer l'aleta. És una feina de tots."

Vinculats a TV3, anteriorment havien rebut aquest honor Francesc Escribano (2006), quan era director de la cadena; Carme Basté (2007), aleshores directora de Programes de TV3 i subdirectora de la cadena i ara directora de la Fundació La Marató de TV3; Rosa Marqueta (2008), cap d'Informatius de TV3, i Francesc Fàbregas (2010), cap de Programes Culturals de TVC fins l'any passat.
Anar al contingut