Cinema català

"Sala 33" viatja a l'espai, amb "Son and Moon: Diari d'un astronauta"

El director Manel Huerga acompanyarà Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en el debat posterior a la seva emissió.

Aquest dissabte, "Sala 33" emet Son and Moon" (2009), un documental narrat en primera persona per l'astronauta nord-americà d'origen espanyol Michael López Alegría. La pel·lícula és un acurat diari de la preparació necessària per emprendre un viatge espacial i també de la rutina quotidiana en la ingravidesa, durant una estància de set mesos a l'Estació Espacial Internacional. Però, sobretot, "Son and Moon" és la confessió sincera d'un pare separat del seu fill de 7 anys per una distància de 300 quilòmetres en vertical.

Michael López Alegría cedeix a Manel Huerga els seus pensaments més íntims. A partir de les pròpies gravacions de l'astronauta a l'Estació Espacial i de les seves comunicacions amb el seu fill Nico, Huerga construeix un relat commovedor i vibrant sobre la necessitat de perseguir els propis somnis i sobre els sacrificis que aquests comporten.

"Son and Moon" és una experiència pionera, la col·laboració entre un astronauta i un cineasta que mostren com la vida a l'espai pot ser espectacular i alhora desoladora. Un projecte únic que s'emmiralla en el "2001: una odissea a l'espai" (1968), de Stanley Kubrick, un dels referents confessos de Huerga.

La programació de "Sala 33" es completarà amb l'emissió del curtmetratge "The astronaut on the roof" (2010), dirigit per Sergi Portabella i finalista al Berlin Today Award del Festival de Berlín. És una comèdia sobre la creació d'un guió de road-movie, en la què un astronauta reclama la seva part de protagonisme.  




Anar al contingut