Receptes per millorar

Luis Garicano, un economista a "Singulars"

Aquest dimarts, Jaume Barberà entrevista Luis Garicano, un economista convençut que l'educació és bàsica per millorar el creixement del país.

Dimarts, 8 de novembre, "Singulars" rep Luis Garicano, doctor en Economia per la Universitat de Chicago i catedràtic d'Economia i Estratègia a la London School of Economics. Fa gairebé dos anys, el professor Garicano va ser un dels firmants del "Manifest dels 100 economistes", un document on un grup d'economistes influents proposaven al govern espanyol una sèrie de mesures per redreçar el rumb i sortir de la crisi.

Les coses no han anat precisament a millor i les xifres d'atur han superat ja les previsions més pessimistes. Per Luis Garicano, només aconseguirem remuntar si s'emprenen reformes en 5 àmbits concrets: el laboral, el de l'educació i la ciència, el sector financer, el sector públic i el sistema de pensions.

Un dels seus cavalls de batalla és el de l'educació, un terreny en què Espanya ha de millorar i molt. Garicano, amb dades a la mà, ens demostrarà com una millora de l'educació repercuteix de manera directa en la millora del creixement d'un país. Invertir en educació és invertir en futur, diu.

Juntament amb un col·lectiu d'economistes, Garicano és un dels autors del llibre "Nada es gratis", en què es proposen línies d'actuació per reconduir problemes que ara semblen irresolubles com el finançament de les autonomies, la creació d'ocupació o com millorar la nostra competitivitat.

Segons Luis Garicano, la crisi i el descontentament social han col·locat Espanya en una cruïlla decisiva, i només si es fan les reformes adequades podrem evitar que tota una generació perdi els millors anys de la seva vida.


Anar al contingut