Actualitat

TV3 participa en el llançament del portal EUscreen

Coincidint en la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, s'obre al públic el portal del projecte europeu EUscreen, un aparador únic del patrimoni audiovisual de la televisió a Europa.

Els grans arxius audiovisuals d'Europa han ajuntat forces per oferir un punt d'accés unificat a una acurada selecció dels seus fons per reflectir la història de la televisió europea a través de la creació del portal EUscreen.  

Els materials publicats a EUscreen estan contextualitzats i catalogats per permetre diversos tipus de cerca i exploració del fons en un entorn multilingüe. Milers de vídeos i imatges estan disponibles per ser consultats en línia, i cada dia s'hi afegeix nou contingut. Està orientat a la investigació i a l'educació per també a tot el públic en general.

Els continguts publicats també estaran disponibles a través d'Europeana, la porta d'entrada a les grans col·leccions del patrimoni d'Europa.

"Amb EUscreen animem els usuaris a participar en la història d'Europa i de la televisió, independentment de les fronteres lingüístiques i culturals. Aquest és un gran pas endavant en l'exploració del patrimoni televisiu per analitzar com hem arribat a veure'ns en diferents èpoques ", diu la coordinadora del projecte, Sonja de Leeuw.

TV3 és un dels 36 socis del projecte i la seva participació implica la incorporació del català en aquest portal amb una selecció de continguts significatius de l'arxiu de TV3  i que poden ser consultats i comparats amb continguts similars de les més importants televisions europees, com a part de la gran riquesa del patrimoni audiovisual europeu.
EUscreen compta amb el suport de la Comissió Europea com a part del Programa e-Contentplus.

Digitalitzar els materials de l'arxiu de TV3 és una forma d'assegurar la preservació d'un part important del patrimoni audiovisual de Catalunya, així com facilitar-ne l'accés al mateix portal de vídeos TV3alacarta  i també participar en altres projectes de difusió del patrimoni audiovisual, com EUscreen.

Anar al contingut